İşkur'dan İşgücü Yetiştirme Kursu - Son Dakika
Yerel

İşkur'dan İşgücü Yetiştirme Kursu

İşkur\'dan İşgücü Yetiştirme Kursu

Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Adıyaman İl Müdürü Ramazan Tatar, çağrı merkezine işgücü yetiştirme kursu açılacağını duyurdu.

08.10.2013 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Adıyaman İl Müdürü Ramazan Tatar, çağrı merkezine işgücü yetiştirme kursu açılacağını duyurdu.

Ramazan Tatar, ASSİSTT Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri A.Ş.'de çağrı merkezi görevlisi yetiştirmek için 82 saat 98 kişiye kurs verilecek. Kusun Telekom binasında verileceğini dile getiren Tatar, kursa katılabilme şartlarını açıkladı.

Tatar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kurslara katılabilmek için; kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18-35 yaş arası ve en az lise ve dengi okul mezunu olmak, (erkek adaylar için askerliğini yapmış, muaf veya en az iki yıl ertelemiş olması gerekir), mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak (MS Ofis programlarını kullanabilmek, diksiyonu düzgün olmak ve vardiyalı çalışabilmek), kurumca düzenlenen kurslara aynı meslekte daha önce katılmamış olmak, kurslara katılmama yönünde (kurumca) yaptırım uygulanmıyor olmak şartları aranır.

Eğitimlere katılmalarına ve kurs sonunda da istihdam edilmelerine engel durumları bulunmadığı il müdürlüğünce uygun görülmesi halinde, ikinci öğretim ve açık öğretimdeki öğrenciler kurslara katılabilirler.

Kurumumuzca açılmış herhangi bir Kurstan daha önce yararlanmış olanlar, kursun tamamlanmasından itibaren altı ay geçmeden yeni bir kurstan yararlanamazlar.

Eğitimin başladığı tarihten itibaren bir yıl öncesine kadar yüklenicinin, konsorsiyum veya iş ortaklığı olarak teklif verilmesi halinde konsorsiyum ya da iş ortaklığını oluşturan işyerlerinin çalışanları, bu yükleniciler ile düzenlenen kurslara katılamazlar.

Son 24 ay içerisinde katıldığı kurs veya programdan, Kurumumuzca kabul edilen geçerli bir mazereti olmadan ayrılanlar 24 ay boyunca kurs veya programlardan yararlanamazlar."

Başvuru yaparken dikkat edilecek hususları da aktaran Tatar, "Tüm başvuruların 7 Eylül 2013 ile 11 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılması zorunludur. Başvurular, mesai saatleri dahilinde İşkur Hizmet Binası ve İlçe Belediyeleri bünyesinde bulunan İşkur hizmet noktalarında şahsen yapılabileceği gibi, başvuru tarihleri arasında günün 24 saati kurumumuzun internet sayfasından da (www.iskur.gov.tr) yapılabilecektir.

Kursiyer seçimi genel şartları taşıyan işsizler arasından tarafsızlık ve fırsat eşitliği ilkesine riayet edilerek asil ve yedek olarak kurumun görevlendireceği 'Danışman' gözetiminde yüklenici firma (ASSISTT) tarafından mülakatla belirlenecektir.

Mülakatla seçilenlerin sayısı eğitim görecek toplam kişi sayısından fazla olması durumunda asıl ve yedek kursiyerler puan sistemi kullanılarak en yüksek puandan başlamak üzere sıralama oluşturulacaktır. Katılımcıların kursa alınmaları bu sıralamaya göre yapılacaktır. Kurs 30 Eylül 2013 tarihinde başlatılacaktır" açıklamasını yaptı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşkur'dan İşgücü Yetiştirme Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement