Isparta'da 25 Bin Öğrenci Okul Sütü İçecek - Son Dakika
Yerel

Isparta'da 25 Bin Öğrenci Okul Sütü İçecek

Isparta\'da 25 Bin Öğrenci Okul Sütü İçecek

okul sütü uygulaması başladı.

20.02.2013 18:00

Isparta'da

okul sütü uygulaması başladı.

Okul sütü uygulaması nedeniyle Zehra Ulusoy İlkokulu'nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mestan Deniz, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk sütün en zengin besin kaynağı olduğuna dikkat çekerek, "Hiç kuşkusuz gelecekteki yarınlarımızı inşa edecek bugünkü genç nesillerimizdir. Toplumlar genç nesillerini ne kadar iyi yetiştirirse ve iyi beslerlerse geleceklerinin o kadar sağlıklı olması, gelecekte sağlıklı düşüncenin güzel sonuçlar vermesi o kadar sağlıklı olur. Evlerinizde süt içiyorsunuz okulda da içeceksiniz ama mutlaka süt içmelisiniz. Sizin gelişmenize ve büyümenizi sağlayacak olan en zengin besin kaynağı süttür" diye konuştu.

Okul sütü projesi çerçevesinde istekli 25 bin öğrenciye haftada üç gün süt dağıtımı gerçekleştirileceğini bildiren Öztürk, "Anasınıf ve 1,2,3 ve 4'üncü sınıftaki istekli öğrencilere süt dağıtıyoruz. İlimizde süt içmek istemeyenlerin sayısı ise bin 800. Sütü içtiğinizde herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığınızda mutlaka öğretmenlere ve velilere bildiriniz" dedi.

Vali Yardımcısı Mestan Deniz de faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olan sütün öğrencilerin sağlıklı gelişimi açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, projenin öneminden bahsetti. Okullarda çocukların günlük olarak süt tüketmelerinin sağlanacağını ifade eden Deniz, öğrencilerden süt tüketimine gerekli önemi vermelerini istedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere süt dağıtıldı. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Isparta'da 25 Bin Öğrenci Okul Sütü İçecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement