28. Uluslararası İzmir Festivali - Son Dakika
Yerel

28. Uluslararası İzmir Festivali

28. Uluslararası İzmir Festivali

İKSEV tarafından düzenlenen "28. Uluslararası İzmir Festivali", iki konserle devam edecek.

03.07.2014 17:12  Güncelleme: 11:11

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca (İKSEV) bu yıl 28'incisi düzenlenen "Uluslararası İzmir Festivali", iki konserle devam edecek.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde, "Sahne Gençlerin" başlığıyla yarın düzenlenecek konserde, şef Orhun Orhon yönetimindeki İKSEV Oda Orkestrası sahne alacak.

Orkestraya, Tuncay Yılmaz (keman) ve Gökhan Aybulus'un (piyano) eşlik edeceği konserde, festival çerçevesinde düzenlenen İKSEV Uluslararası Keman Ustalık Sınıfı'nın en başarılı 3 öğrencisi de sahne alacak.

Dersleri yapan Prof. Dora Schwarzberg ise el bileğini incitmesi nedeniyle Bach'ın "İkili Keman Konçertosu"nun seslendirileceği konserde sahnedeki yerini alamayacak.

Şirince'de ise 9 Temmuz Çarşamba günü, mezzosoprano Lilianna Zalesinska ve piyanist Szczepan Konczal, St. John Baptist Kilisesi'nde konser verecek.

İkili, Wolfgang Amadeus Mozart, Maria Szymanowska, Felix Mendelssohn, Ferenc Liszt, Wladyslaw Zelenski, Mieczyslaw Karlowicz, Fryderyk Chopin, Johannes Brahms, Raoul Koczalski, Ignacy Jan Paderewski, Peter Tschaikovsky ve Siergiej Rachmaninov'un eserlerini seslendirecek.

Her iki konser de 21.30'da başlayacak.

- Alaçatı Piyano Festivali

Klasik ve caz piyanistlerinin sahne alacağı Alaçatı Piyano Festivali, 4 Temmuz-13 Ağustos'ta Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek.

Festivalin açılış konserinde, dünyaca ünlü piyanist İdil Biret müzikseverlerle buluşacak.

9 Temmuz'da ise elektro-akustik müzik bestecisi Tolga Tüzün sahne alacak.

-Diğer etkinlikler

Enis Fosforoğlu Tiyatrosu'nun sahneleyeceği iki perdelik komedi oyunu "Deli", bu akşam Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda sanatseverlerle buluşacak.

Refik Erduran'ın yazdığı ve Enis Fosforoğlu'nun yönettiği oyun, saat 21.00'de başlayacak.

Asghar Farhadi'nin yönettiği, Peyman Moaadi, Leila Hatami ve Sareh Bayat'ın başrollerinde yer aldığı 2011 yılı yapımı "Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin)" adlı film, "Yeniden Sinematek" etkinlikleri çerçevesinde, 9 Temmuz'da saat 21.00'de Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde sinemaseverlerce açıkhavada izlenebilir.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Bornova Aşık Veysel Amfi Tiyatrosu'nda düzenlediği "Aşık Veysel Sanat Günleri" etkinlikleri çerçevesinde, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, sahne alacak.

Konser, 9 Temmuz saat 21.00'de başlayacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 28. Uluslararası İzmir Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement