Jeotermal Niğde'nin Önemli Değeridir - Son Dakika
Yerel

Jeotermal Niğde'nin Önemli Değeridir

Jeotermal Niğde\'nin Önemli Değeridir

Maden Teknik Arama Kurumu'ndan Jeoloji Yüksek Mühendisi Engin Bülbül ve Jeoloji Mühendisi Mustafa Durdun Valilik Makamının girişimleriyle jeotermal kaynakları tespiti ve etkin kullanılması açısından incelemelerde bulunmak üzere Niğde'ye...

22.11.2013 13:44

Maden Teknik Arama Kurumu'ndan Jeoloji Yüksek Mühendisi Engin Bülbül ve Jeoloji Mühendisi Mustafa Durdun Valilik Makamının girişimleriyle jeotermal kaynakları tespiti ve etkin kullanılması açısından incelemelerde bulunmak üzere Niğde'ye geldi.

Heyet ziyarette, bu sahaların yanı sıra gerek Niğde İl Özel İdaresi'ne ait ruhsatlı arama sahalarında, gerekse il genelinde bazı alanlar üzerinde yoğunlaşan teknik heyet Niğde'de önemli bir jeotermal kaynağın varlığından söz edilebileceğini vurguladılar.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreter Ali Nebol, "Ulukışla İlçesi Çiftehan Beldesi, Merkez İlçe Narköy Köyü, Merkez İlçe Fertek, Koyunlu beldeleri, Altunhisar İlçesi Bor İlçesi Fizik Tedavi ve Rehabiltasyon Hastanesi civarında yaptırdığı jeolojik ölçümleri yorumlayan Maden Teknik Arama yetkilileri bu arama sahalarında incelemelerde bulundu" dedi.

Genel Sekreter Ali Nebol, "Valilik Makamının idaremizin yaptığı jeotermal arama çalışmalarını destekler nitelikte ilimizde misafir olan teknik heyet idaremizin yapmış olduğu arama sonuçlarını bilimsel ve teknik olarak tetkik edecek. Ayrıca heyet bilgi birikimi ile bundan sonra yapılacak çalışmalara yön verecekler. Bununla birlikte jeolojik etüd, jeofizik etüd, jeokimya etüdleri yapılmak üzere ön inceleme çalışmaları yapacaklardır. Sayın Valimize jeotermal kaynaklar hakkında gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jeotermal Niğde'nin Önemli Değeridir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement