Kadın Çiftçiler Birincilik İçin Yarıştı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kadın Çiftçiler Birincilik İçin Yarıştı

13.03.2013 18:06

Adana'da, "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması"nda 10 kadın çiftçi birincilik için yarıştı.

Adana'da, "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması"nda 10 kadın çiftçi birincilik için yarıştı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması" Adana il finali TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, törendeki konuşmasında, günümüzde çiftçilerin her türlü teknik bilgiyle donatılmasının bakanlığın en öncelikli konularından birisi olduğu söyledi.

Aygül, sadece erkek çiftçilerin değil, aynı zamanda kadın çiftçilerin de güncel bilgilerle donatılarak Türk tarımının hak ettiği yere daha kısa sürede ulaşmasını hedeflediklerini anlattı.

Aygül, şunları kaydetti:

"Kadınlarımız ev işlerinin yanı sıra bağda, bahçede, ahırda erkeklerle omuz omuza çalışmaktadır. Esasen kırsal alanda yaşayan kadınlarımızın iş yükü erkeklerden çok daha fazladır. Bu nedenle onlar herkesten daha fazla sevgi ve saygıyı hak etmektedir. Kadınların bilgi düzeyini yükseltmek, onları gündemde tutmak ve toplumda hak ettiği saygıyı hissettirmek adına 2004 yılından buyana

'Kadın çiftçiler Yarışıyor' programını düzenliyoruz. Yarışma, bakanlığımızın kadın çiftçilere verdiği önemin açık bir göstergesidir. Düzenlediğimiz bu yarışma ile kadın çiftçilerimizin performanslarını değerlendirmenin yanı sıra, kendilerine olan güven duygularını geliştirmeyi ve girişimcilik ruhunu aşılamayı hedeflemekteyiz" dedi.

Konuşmanın ardından Çukurova, İmamoğlu, Karaisalı, Karataş, Saimbeyli, Sarıçam, Kozan ve Yumurtalık ilçelerinden toplam 10 kadın çiftçinin katıldığı yarışma, 3 jüri üyesi eşliğinde başladı.

Oldukça çekişmeli geçen ve 15 sorunun sorulduğu yarışmada Saimbeyli ilçesinden Meral Akçal birinci olurken, Ayşegül Demir ikinci, Cennet Çetinkaya üçüncü oldu.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, yarışma sonunda katılımcıları tebrik ederek,

"En büyük kuvvet bilgidir. Ne kadar bilgili olursak o kadar başarılı oluruz. O nedenle bu tür yarışmaları, bilgilenme çalışmalarını özendirecek faaliyetleri her zaman teşvik ediyoruz" dedi.

Daha sonra Coş, yarışmada birinciliği ve ikinciliği elde eden kadın çiftçilere ödüllerini verdi.

Vali Yardımcısı Halis Arslan'ın da katıldığı etkinlikte diğer yarışmacılara da ödülleri verildi.

Muhabir: Volkan Kaşik

Yayıncı: İsa Sansar - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadın Çiftçiler Birincilik İçin Yarıştı - Son Dakika


Advertisement