Kadınlar Adem Kurslarıyla Sosyalleşiyor - Son Dakika
Yerel

Kadınlar Adem Kurslarıyla Sosyalleşiyor

Kadınlar Adem Kurslarıyla Sosyalleşiyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Aile Destek Merkezlerinde verilen kurslara katılan kadınların topluma entegrasyonu sağlanıyor ADEM Koordinatörü Erkan: "Kurslarla kadınlara, daha iyi anne ve topluma katkı sağlayan bireyler olmaları noktasında yardımcı olmaya çalışıyoruz"

21.05.2014 12:12

ŞENER TOKTAŞ - SERVET TAŞDEMİR - Tatvan ilçesindeki dezavantajlı kadınlar, Aile Destek Merkezlerinde (ADEM) verilen kurslarla stresten uzak faaliyetlerde bulunma şansını yakalıyor.

Tatvan Kaymakamlığının Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladığı projeyle açtığı iki ADEM'de düzenlenen kurslara katılan kadınlar, evlerine mutlu ve huzurlu şekilde dönüyor.

ADEM Koordinatörü ve Tatvan Kaymakamı Murat Erkan'n eşi Çiğdem Erkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurslar yoluyla kadınlara, daha iyi anne ve topluma katkı sağlayan bireyler olmaları noktasında yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Tatvan'daki iki ADEM'de ilçedeki kadınlara ev ortamı sunduklarını ve merkezde birbirinden değerli, yetenekli ve gelişime açık kadınlara destek olduklarını ifade eden Erkan, şöyle konuştu:

"Kurslarla kadınlara, daha iyi anne ve topluma katkı sağlayan bireyler olmaları noktasında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kurslar birer araç. Kadınlar burada el emeği ve göz nurlarını döküyor. Onlara pazar sunup el emeklerinin kazanca dönüşmesi için de destek oluyoruz. Kurslar kadınların stresten uzaklaşmasını da sağlıyor. Kadınlar burada bir arada kermes düzenliyor ve birbirinin yardımına koşuyor. Ayrıca merkeze gelen kadınların daha mutlu ve huzurlu şekilde evlerine dönüyor. Merkezimizde çalan fon müziği bile bir rahatlama ve rehabilite sağlıyor. Bunun olumlu etkilerini görüyoruz."

"Bin 300 kursiyere ulaştık"

Erkan, ADEM'lerde açtıkları 76 kursla bin 300 kursiyere ulaştıklarını belirterek, merkezde dikiş-nakış, aile eğitimi, ilkyardım, spor, müzik, bilgisayar gibi birçok branşta kurs açtıklarını bildirdi.

Merkeze gelen kadınların çok yetenekli olduğunu ve açılan kurslara ilgi gösterdiğini dile getiren Erkan, ilçedeki kadınların kurs açılması yönünde sürekli taleplerde bulunduğunu ve olumlu cevaplar aldıklarını ifade etti.

Merkezin faaliyetleri hakkında evlere giderek kadınları bilgilendirdiklerini dile getiren Erkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Servislerimiz uzak noktalarda oturan kadınların ayağına kadar gidip merkeze getiriyor. Kısıtlı imkanlarla kadınlarımıza ulaşmaya çalıştık. Fakat en güzel yatırım insana yapılan yatırımdır. Çok cüzi miktarlarla yatırım yaptık ancak çok büyük kazançlar elde ettik. Çalışmalarımızın dönüşünü çok iyi yetişmiş bir birey olarak alıyoruz. Maddi olarak bunun kıyasını yapamayız. Bir annenin anti depresan ilaçları bırakması, bir çocuğun buradaki kreşte eğitime alınması bizim için sevindirici. Yazın da merkezlerimiz boş durmuyor. Buradaki çocukların geleceğe dönük, donanımlı yetişmesi, zamanını doldurabilmesi ve beceri kazanabilmesi büyük bir getiri."

Kursiyerlerden Esra Acar ise 2 yıldır ADEM'de açılan kurslara katıldığını belirterek, 6 yıl boyunca anti deprasan ilaç kullandığını, merkeze gelmeye başladığı günden bu yana ilaç kullanmayı bıraktığını söyledi.

Acar, "Merkezin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Burada birçok el işi yaptık. Buranın hep böyle devam etmesini diliyorum" dedi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadınlar Adem Kurslarıyla Sosyalleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement