Kadınlar'dan Özgecan Cinayetine Tepki - Son Dakika
Yerel

Kadınlar'dan Özgecan Cinayetine Tepki

Kadınlar\'dan Özgecan Cinayetine Tepki

Siirt Belediyesi Kadın Kurulu öncülüğünde bir grup sivil toplum örgütü, Mersin’de vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetini protesto etti.

17.02.2015 17:04

Siirt Belediyesi Kadın Kurulu öncülüğünde bir grup sivil toplum örgütü, Mersin'de vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetini protesto etti.

Belediye hizmet binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan Siirt Belediye Eş Başkanı Belkıza Beştaş Epözdemir, günlerdir kadınlar olarak Özgecan'ın bedenine yönelen yapılan canice saldırganlık karşısında isyanlarda olduklarını, artık sözün hükmünü yitirdiği, anlamını kaybettiği noktada geldiklerini söyledi. Epözdemir, üniversite öğrencisi olan Özgecan'ın maruz kaldığı canice saldırganlık, hayatın biz kadınlar için nasıl kanlı bir tuzağa dönüştüğünü gösterdiğini dile getirerek, artık bu ülkenin haberleri kadın cinayetleriyle, maruz kaldıkları şiddet örnekleriyle açıldığını söyledi. Epözdemir, "Bu vahşice saldırı karşısında bir kez daha gördük ki kadınlar için yaşamın gerçek anlamda mezbahaya dönüştüğü bir ülkede yaşıyoruz. Evet, kadınlar artık her gün açıktan, milyonlarca insanın gözleri önünde hunharca katlediliyor, şiddet görüyor, taciz ediliyor, tecavüze uğruyor. Yaşananlar yine kadın bedeni, davranışı, yaşam ve giyim tarzı, ilişkileri ve tercihleri üzerinden normalleştiriliyor. Gerçekler tersyüz edilerek algı oluşturuluyor, oluşturulan algı üzerinden kadın kırımı meşru hale getiriliyor. Taciz ve tecavüzde kadın kırımı; kadının yaşam tarzından, giyinişinden ve tercihleri üzerinden ayırmıyor. Tesettürlü tesettürsüz, mini etekli mini eteksiz diye ayırmadığını yaşamdaki sayısızca örneklerinden biliyoruz. Bunun örnekleri saymakla bitmez. Ülkenin her yerinde, her kesimden kadınlar hala sokakta, evde, iş yerinde, ekonomik, sosyal siyasal ayrımcılığa uğruyor, cinsel psikolojik şiddetin her türüne maruz kalıyor" dedi.

Özgecan'ın maruz kaldığı vahşetin kamusal hizmet alanı olan ulaşım esnasında yaşandığını belirten Epözdemin, "Bu vahşeti yaşatan caniler tutuklanmış olsalar da, toplum vicdanında yarattıkları sarsıntıyla, her geçen gün tırmanan kadın katliamlarının vardığı boyutu gözler önüne sererek cinsiyetçi zihniyete karşı mücadelenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Erkek egemenliğine ve şiddet politikalarına karşı vereceğimiz barış mücadelesi, yaşanabilir bir dünya, ülke ve çevre yaratma; kadınların ve beraberinde tüm insanlığın özgürleşme mücadelesinin bir parçası olacaktır" diye konuştu.

Çeşitli sivil toplum örgütü temsilcisi kadınların destek verdiği etkinlik, açıklamanın ardından sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlar'dan Özgecan Cinayetine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement