Kadınlar Günlerini Kutladılar - Son Dakika
Yerel

Kadınlar Günlerini Kutladılar

Kadınlar Günlerini Kutladılar

BDP Yenişehir Belediye Eş Başkan Adayları Selim Kurbanoğlu, Ülkü Baytaş'dan 8 Mart dolayısıyla çalışan kadınlara karanfil verdiler.

07.03.2014 15:52

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde BDP Yenişehir Belediye Eş Başkan Adayları Selim Kurbanoğlu, Ülkü Baytaş ve Belediye-İş Diyarbakır Şube Başkanı Vezir Perişan kadın çalışanlara karanfil ve hediyeler dağıttı.

Yenişehir Belediyesi Kadın Birimi ise, Yenişehir Belediyesi Sosyal Tesisleri Ekoloji evinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında kadın çalışanlara yönelik bir dizi etkinlik düzenledi. Eş Başkan Adaylarının da katıldığı etkinlikte kadınlar doyasıya eğlendi.

Yenişehir Belediyesi kadın çalışanları tarafından oluşturulan "Koma Kulîlkê Buharê" birbirinden güzel Kürtçe şarkılar seslendirerek 8 Mart etkinliğine renk katılar. Burada konuşan Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Güler Menteş Turhallı, 8 Mart'ın önemini, kadın mücadelesini ve gelindiği aşamayı kadınlara anlattı. Turhalı, "8 Martı bizler sade bir eğlence olarak görmüyoruz. Direniş ve özgürlüğü getirecek bir gün olarak kutluyoruz. Bu anlamda tüm kadınların 8 Mart günü kutlu olsun" dedi.

Yenişehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Ülkü Baytaş ise kadınların birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kadınlar Günlerini Kutladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement