Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi - Son Dakika
Yerel

Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi

Fethiye ilçesinde "Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi"nde kurs gören kadınlara sertifikaları verildi.

23.02.2015 14:14

Fethiye ilçesinde "Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi"nde kurs gören kadınlara sertifikaları verildi.

Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen törene Muğla Valisi Amir Çiçek'in eşi Hülya Çiçek'in yanı sıra İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik'in eşi Ayfer Çelik, Vali Yardımcısı Fatih Ürkmezer'in eşi Miray Ürkmezer, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu ve eşi Zeliha Akkuzu ile kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Çiçek, kadının toplumdaki yeri ve öneminin azımsanmayacak kadar büyük olduğunu söyledi.

Gönül Elçileri Projesi'nin kadınlara meslek edindirme, kendi ayakları üzerinde durabilecek donanıma sahip olmaları için fırsat tanıdığını belirten Çiçek, "Bu konuda elde edilen başarılar bizleri çok mutlu etti. Proje kapsamında başarılı olan kadınlarımızın ödül töreninde bulunmaktan gurur duydum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ise  kadınlara yönelik kurs ile dezavantajlı gruplara meslek edindirerek avantajlı hale getirmenin amaçlandığını anlatarak, kadının sağlıklı, huzurlu, bilgili ve eğitimli bir neslin yetişmesinde en önemli kişi olduğunu dile getirdi.

Asıl hedeflerinin kadını kendi ayakları üzerinde durabilecek bilgi ve beceri kazandırmak olduğuna işaret eden Çalık, "Dünyada maalesef kadın fiziken zayıf olduğu için şiddet görüyor, öteleniyor. O yüzden bu projelere ihtiyacımız var. Amacımız kadını hak ettiği yere taşımak, ötelenmişlikten, ikinci sınıf olmaktan kurtarmak. Kursu bitiren ilk mezunlar 82 kişi. Fethiye'de Şefika Pekin Anadolu Meslek Lisesi ve Halk eğitim merkezinde 360 kişinin ise  mesleki eğitimi devam ediyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursu bitirenlere sertifikaları Hülya Çiçek ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Çiçek ve beraberindekiler, daha sonra Ali Hilmi Döğerli Kadın Konukevi, Özel Eğitim İş Uygulama Sınıfı ve Rehberlik Araştırma Merkezi, Huzurevine bağlı Çınar Yaşam Evi'nde kalan Müberra Paylı'yı, Şefika Pekin Kız Meslek Lisesi'nde Meslek Edindirme kurslarına katılan kursiyerleri ve Fethiye'de bulunan Sevgi Evlerini ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement