Kadirli'de Cemevi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kadirli'de Cemevi Açıldı

Kadirli\'de Cemevi Açıldı

Kadirli'nin Yeşiltepe Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan cemevi düzenlenen törenle ibadete açıldı.

12.05.2014 14:24

Kadirli'nin Yeşiltepe Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan cemevi düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Alevi Kültür Dernekleri Kadirli Şubesi Başkanı İbrahim Tunç, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, cemevlerinde ayrımcılığın olmadığını belirterek, buraların sevgi, barış ve kardeşliğin birlikte yaşandığı kültürün adresi olduğunu söyledi.

İnşaatı 7 yılda tamamlanan cemevinin ilçeye kazandırılmasından büyük mutluluk yaşadığını ifade eden Tunç, "Cemevleri, Allah'a giden yolda cem inancının yaşandığı, insana giden yolda kültür ve öğretimin yaşandığı inanç merkezleridir.  Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü ve Çerkezi her zaman birlikte yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz. 73 millete bir nazarda bakan Alevi inancı hiç bir kimseyi ötekileştirmez. İbadethanenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak da, ülkeyi kuranların ve yönetenlerin hiç kimseyi ayırmadan görev yaptıklarına dikkati çekerek, "Bizim dinimiz insan temellidir, hiç bir canlıyı incitecek sebep yoktur. Camiye de cemevine de saygı duyacağız" diye konuştu.

Türk Halk Müziği gösterisi ve duaların ardından Kaymakam Necip Çakmak, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Cevdetiye Belediye Başkanı İlhami Önal, İlçe Müftüsü Orhan Öncü, cemevinin açılışı kurdelesini birlikte kesti.

Daha sonra Alevi Kültür Dernekleri Kadirli şubesi ekipleri tarafından yapılan semah gösterisinin ardından program sona erdi. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadirli'de Cemevi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement