Kahraman Köylüler Teşekkür Belgesi ile Onurlandırıldı - Son Dakika
Yerel

Kahraman Köylüler Teşekkür Belgesi ile Onurlandırıldı

Kahraman Köylüler Teşekkür Belgesi ile Onurlandırıldı

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, Harmancık ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen orman yangınında söndürme çalışmalarına katılan köylülere teşekkür belgesi verdi.

23.07.2012 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, Harmancık ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen orman yangınında söndürme çalışmalarına katılan köylülere teşekkür belgesi verdi.

Bursa Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Harmancık Kaymakamı Kemal Karahan, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, 16 Temmuz 2012 Pazartesi günü çıkan yangında söndürme çalışmalarına katılan Kozluca köylülerini ziyaret etti. Demirhan, Türkiye'nin en değerli varlıklarından birisinin ormanlar olduğunu belirterek, çıkan yangında fedakarca söndürme çalışmalarına katılan köylülere teşekkür etti.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ise, yangının, ormanın ortasında ve gençleştirme sahalarına yakın olması sebebiyle çok tehlikeli olduğunu, müdahalede gecikme olması durumunda bir felakete yol açabileceğini söyledi. Söndürme çalışmalarına katılan köylülerin katkısı ile yangının kontrol altına alındığını ifade eden Coşkun, "Asıl olan yangının çıkmaması. Sizleri kutluyorum. Sizin sayenizde yangın büyümeden kontrol altına alındı. Sıcaklığın mevsim normallerinin üstünde seyrettiği bu günlerde bağda, bahçede, ormanda ateş yakmayın. Sigaralarınızı söndürmeden atmayın" dedi.

37 gözetleme kulesi, 500 kadar yangın söndürme işçisi, 70 kadar söndürme aracı ile teyakkuz halinde beklediklerini söyleyen Coşkun, bir duman görüldüğü takdirde derhal ücretsiz Orman yangın ihbar hattı Alo 177'nin aranmasını istediklerini ifade etti.

Harmancık Kaymakamı Kemal Karahan, yangına müdahale eden köylülerin gayretinden etkilendiğini, ayağı yaralanan bir kadının söndürme çalışmalarına devam ettiğini duyduğunda duygulandığını ifade etti.

Ziyaretin sonunda söndürme çalışmalarına katılan Şaban Demirel ve 5'i kadın 24 köylüye teşekkür belgeleri verildi.

Harmancık İşletme Şefliğinde Kızılçam ve karaçamdan oluşan 534 numaralı bölmede çıkan bu yangında 2 hektar ormanlık alan zarar gördüğü tespit edilmişti.

(YS)

23.07.2012 14: 22: 46

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahraman Köylüler Teşekkür Belgesi ile Onurlandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement