Kahta'da, Trafik Denetimleri Arttırılıyor - Son Dakika
Yerel

Kahta'da, Trafik Denetimleri Arttırılıyor

Kahta\'da, Trafik Denetimleri Arttırılıyor

Adıyaman’ın Kahta İlçesinde trafik denetimlerini artarak devam edeceği bildirildi.

14.05.2014 13:44

Adıyaman'ın Kahta İlçesinde trafik denetimlerini artarak devam edeceği bildirildi.

Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından ilçe merkezinde motosiklet, emniyet kemeri ve hatalı park denetimleri artırıldı.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, ilçe merkezimizde artan motosiklet kullanımı ve bu motosikletlerin önemli kısmının tescilsiz olması, bazı sürücülerin özellikle patlak, çevreye rahatsızlık veren çok gürültü çıkaran egzoz kullanması, kask kullanımının yeterli düzeyde olmaması, bazı motosiklet kullanıcılarının sürücü belgesiz olması, özellikle bazı motosiklet kullanıcılarının ilçe merkezinde tehlikeli şekilde araç kullanıp belirlenen hız limitlerini aşmaları ve bazen de kendi aralarında yarış yapmalarından dolayı harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği denetimlerini arttırdı.

Konu hakkında bilgi veren Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Ömer Faruk Boran, "İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın ve hatta motosiklet kullanıcılarının kendi can ve mal güvenliği ile birlikte, ilçe merkezimizdeki trafik güvenliği tehlikeye girmektedir. Bu konuda kahta Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği olarak son zamanlarda vatandaşlarımızdan yoğun şekilde şikayet almaktayız. Bu nedenle bundan böyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini ve ilçe merkezimizdeki trafik güvenliğini sağlayabilmek için kanunların da vermiş olduğu yetkiyi daha etkin ve müsamaha göstermeyerek kullanarak eksiği olan sürücülerimize gerekli yasal işlemler uygulanacaktır. Ayrıca ilçemizde özellikle Mustafa Kemal Caddesi, İsmetpaşa Caddesi ve eski Devlet Hastanesi kavşağından fatih parkına kadar olan kısımlarda zaman zaman trafiği kısmi olarak engelleyen hatalar yapıldığı müşahede edilmektedir. Bugüne kadar genelde vatandaşlarımızın menfaati için uyarı ve ikazlar yapılıyordu; ancak yine vatandaşlarımızdan gelen yoğun şikayetler de dikkate alınarak bundan böyle trafiği engelleyen hatalı parklara da etkin bir şekilde ve zamanında görevlilerimiz tarafından müdahale edilip gerekli yasal işlemler uygulanacaktır. Ayrıca ilçemizde trafikte araç kullanan sürücülerin öncelikle kendi can güvenliklerini ve muhtemel kazalarda ölüm ve yaralanmaları en aza indirebilmek için emniyet kemeri takmaları gerekmektedir. Bu nedenle bundan böyle emniyet kemeri uygulamalarımız da artan bir şekilde devam edecek, takmayanlara gerekli yasal işlemler uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın içinde bulunduğumuz Karayolları Güvenliği Haftası'nda İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği olarak hazırlamış olduğumuz bu bilgilendirme metnini okuyarak mağdur olmamaları ve trafik kurallarına uyarak hem kendi can ve mal güvenliklerine hem de ilçemizde trafik düzenine ve güvenliğine katkıda bulunmalarını bekliyoruz. Bu günden itibaren denetim ve kontrollerimiz daha etkin şekilde uygulanacaktır" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta'da, Trafik Denetimleri Arttırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement