Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Açıklaması

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdür Sadun, çocukların ergenlik dönemindeki sorunlarını ailelerinin desteği ile aşabileceklerini belirtti.

02.01.2012 14:45

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdür Sadun, çocukların ergenlik dönemindeki sorunlarını ailelerinin desteği ile aşabileceklerini belirtti.

Sadun, yaptığı yazılı açıklamada, çocukluktan yetişkinliğe adım atıldığında, kişinin kendini ve çevresini daha farklı bir pencereden gördüğüne dikkat çekti.

Çocukların ergenlik dönemine geçmesinin çok önemli olduğunu ve bu dönemde ortaya çıkacak olan sorunların aşılmasında ailelerin desteğinin önemli olduğuna vurgu yapan Sadun, şu bilgileri verdi:

" Ergenlik, bir çocuğun dış görünüş ve yapısının dereceli olarak genç bir erişkine dönüştüğü, akıl baliğ olma çağı dediğimiz tutum ve davranışlarımızdan sorumlu olmaya başladığımız dönemdir. Bu dönem 11-21 yaş dönemini kapsar. Ergenlik sürecine giren çocuklar kendilerini büyük bir kaosun içinde bulur. Çünkü hem bedeni, hem ruhu hem de duygu ve düşünceleri çok yönlü bir değişime girmiştir.

Bu süreç o söz dinleyen, gel deyince gelen, git deyince giden, otur deyince oturan ve ye deyince yiyen çocuğun yerine başka kişiliğe bürünmüş bir kişiliğin geldiği dönemdir. Bu dönem birey için çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemidir. Ergenlik dönemi, gencin arayışlarının yoğun olduğu, anne baba ve yakın çevresine ters düştüğü, kendisiyle toplum arasında kendine göre var olan çelişkileri en yoğun yaşadığı devredir, çünkü gelişmekte olan bireyin kendi benliğini bulması ve tanımlaması ergenliğin en önemli adımıdır."

Sadun, zor bir dönem olan ergenlik çağının, en iyi şekilde atlatılması için anne ve babaya büyük görevler düştüğünü ve sorumluluklarının da arttığını kaydetti.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement