Kalite Yolculuğu Başladı - Son Dakika
Yerel

Kalite Yolculuğu Başladı

Kalite Yolculuğu Başladı

Bursa Kalite Ödülü'nde 2012 yılı çalışmaları başladı.

20.09.2012 12:06

Bursa Kalite Ödülü'nde 2012 yılı çalışmaları başladı. Başvurular bu ayın sonuna kadar alınacak. 13 Nisan 2013 tarihine kadar yapılacak eğitim, çalışma ve raporların ardından kalite ödülünü almaya hak kazananlar açıklanacak. Kalder Başkanı Emin Direkçi, kalite sürecinin firmalar ve kamu kurumlarının kalkınmasını sağladığını söyledi.

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) ile Türkiye Kalite Derneği (Kalder) Bursa Şubesi tarafından 14 yıl önce başlatılan kalite ödül sürecinde yeni bir dönem daha başladı. Çağdaş kalite anlayışını yaygınlaştırmak ve kalite çalışmalarının teşvik edilmesi için başlatılan ödül sürecine katılmak isteyen firmalar için son başvuru tarihi 28 Eylül 2012. 6 aylık değerlendirme sürecinin ardından 13 Nisan 2013 tarihinde sonuçlanacak kalite süreci hakkında BUSİAD Evi'nden düzenlenen basın toplantısında bilgi veren Kalder Bursa Şubesi Başkanı Emin Direkçi, kalite ödül sürecinin Bursa'ya birçok alanda önemli katkılar sağladığını dile getirdi.

Bursalı firmaları ve kamu kurumlarını yarışmaya davet eden Direkçi, "Bu süreçte hedef ödül değil, kurumların kaliteyi yakalamasıdır. Sürecin arkasında uzun bir çalışma dönemi, disiplin ve emek veren ödül değerlendiricileri bulunuyor. Kurumlar, kalite süreci ile kendilerini geleceğe şimdiden hazırlıyor. Kaliteyi rol model alan kurumlar ve firmalar, bilinçli bir şekilde kendilerine yol haritası çiziyor. Her sene kalite ödül sürecine ilgi artıyor. Bu sene Ulusal Kalite Hareketi'ne 9 kurum katıldı. Bu kurumlar ileride ödül sürecine katılmak için hazırlıklar yapacak. Bu kalite süreci daha fazla kurumun katılması şehrin ve ülkenin kalkınmasına katkıda bulunacak" dedi.

"ŞİMDİYE KADAR 51 KURUM KALİTEYE GEÇTİ"

Ardından söz alan BUSİAD Başkanı Oya Coşkunöz Yöney, 1998 yılından bu yana başlatılan kalite sürecine Kalder ile birlikte ortak çalıştıklarını ifade etti. Bugüne dek kalite sürecine 51 kurumun katıldığını dile getiren Yöney, "Ödül süreci, her yıl katılan yeni kurumlarla büyüyor. Bursa Kalite Ödülü'ne Bursalı firmaları ve kamu kurumlarını davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Kalder Bursa Şubesi Bursa Kalite Ödülü Yürütme Kurulu Başkanı Sadettin Çiçek, ödül sürecinde başvuruların tamamlandıktan sonra sırasıyla kuruluşların eğitimleri, saha ziyaretleri ve değerlendirme toplantıları yapılacağını kaydetti. Çiçek, 13 Nisan 2013'de ödül alan kuruluşların açıklanmasıyla sürecin sona ereceğini vurguladı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kalite Yolculuğu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement