'Kara Perşembe' Eyleminde Birlik Çağrısı - Son Dakika
Yerel

'Kara Perşembe' Eyleminde Birlik Çağrısı

\'Kara Perşembe\' Eyleminde Birlik Çağrısı

Kayapınar Belediyesi çalışanları, cezaevindeki eski başkanları için yaptıkları "Kara Perşembe" eyleminin 220'incisini gerçekleştirdiler.

13.06.2014 10:34

Kayapınar Belediyesi çalışanları cezaevinde tutuklu bulunun eski Belediye Başkanları Zülküf Karatekin ve Kürt siyasetçileri için yaptıkları "Kara Perşembe" eyleminin 220'incisini gerçekleştirdiler.

Belediye hizmet binası önünde yapılan eyleme Kayapınar Belediye Eş Başkanları Mehmet Ali Aydın, Fatma Arşimet, Barış Anneleri, Tüm-Bel-Sen, Genel-İş sendika yöneticileri meclis üyeleri ve çalışanlar katıldı.

Eylemde açıklama yapan Tüm-Bel-Sen İş yeri temsilcisi Mehmet Duman, "Cezaevinde bulunan Hatip Dicle, Zülküf Karatekin ve Kürt siyasetçileri için yaptığımız 'Kara Perşembe' eyleminin 220'incisini gerçekleştiriyoruz. Beş yılı aşkındır Kürt siyasetçiler cezaevlerinde rehin olarak tutulmaktalar. Arkadaşlarımızın cezaevinde haksız bir şekilde tutulmaları hukuksuzluğunun biran önce sona erdirilmesi çağrımızı bir kez daha yetkililere duyuruyoruz. IŞID çetesi Suriye'de Kürtlere karşı sivil katliamlar ve insanlık dışı saldırılar yaparken, sessiz kalan Türkiye ve KDP yönetimi bugün el birliğiyle güçlendirilen IŞID çetesi tehlikesiyle karşı karşıya. 1 milyonluk Irak ordusunun birkaç saat dayanamadığı IŞİD çetesiyle Suriye Kürtleri bir yılı aşkındır savaşmakta. Kürtlerin ortak çıkarı ve kazanımlarının korumalarının tek yolu birlikteliktir. Bu anlamıyla daha fazla geç kalınmadan bu birlikteliğin sağlanması gerekir"şeklinde konuştu.

Açıklama beş dakikalık oturma eylemiyle son buldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Kara Perşembe' Eyleminde Birlik Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement