Karabük'te "Açık Deniz Yapılarına Genel Bir Bakış" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Karabük'te "Açık Deniz Yapılarına Genel Bir Bakış" Konferansı

Karabük\'te "Açık Deniz Yapılarına Genel Bir Bakış" Konferansı

Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Halil Karadeniz'in tarafından "Açık Deniz Yapılarına Genel Bir Bakış" konulu konferans gerçekleştirildi.

21.03.2013 16:30

Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Karadeniz'in tarafından "Açık Deniz Yapılarına Genel Bir Bakış" konulu konferans gerçekleştirildi.

KBÜ Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansa; Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alemdar Bayraktar Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Karadeniz'in özgeçmişinin okunması ile başlayan konferansta, Prof. Dr. Halil Karadeniz, KBÜ'de ikinci konferansını gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Günümüzde giderek artan nüfus sebebiyle gün gelecek yaşadığımız kara parçalarına sığamayacak hale geleceğiz. Bildiğiniz gibi ihtiyaçlarımız her geçen gün biraz daha artmakta ve yerkürenin büyük bir kısmını kullanamamaktayız. Yer kürenin yüzde 71'i su, yüzde 29'u ise kara parçalarından oluşmaktadır. Gün gelecek yüzde 71'lik kısmı kullanmak zorunda kalacağız. Bunun içinde oralara gerekli yapıların yapılması gerekmektedir" dedi.

Deniz yapıları hakkında bilgiler veren Karadeniz sunumlarında; "Deniz tipleri", "Denizlerde oluşan dalga çeşitleri", "Deniz çiftlikleri", "Denizlerdeki rüzgarlardan enerji elde etmede kullanılan yapılar", "Denizlerde petrol ve gaz çıkartmak için kullanılan yapılar", "Denizlerdeki betonarme ve çelik yapılar", "Jack up yapılar", "Fixed type platformlar", "Floating platformlar", "Sper platformlar", "Bu yapıların mimarisi ve yapılış şekillerinin nasıl olduğu" hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi. Sunumlarının sonunda katılımcıların sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Halil Karadeniz, bir anekdotunu katılımcılarla paylaşarak sunumlarını sonlandırdı. Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karadeniz'e sunumları için teşekkür ederek günün anısına kendisine hediyelerini takdim etti.

"Açık Deniz Yapılarına Genel Bir Bakış" konulu konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Prof. Dr. Halil Karadeniz ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alemdar Bayraktar ile birlikte KBÜ botanik bahçesine geçtiler. '23 Ekim ve 9 Kasım 2011 Van Depremleri Sırasında Oluşan Hasar ve Değerlendirmesi' konulu konferansını vermek üzere KBÜ'ye gelen KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alemdar Bayraktar, kendi adına hazırlanan ağacını dikerek, ağaç sertifikanı Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'dan aldı. Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Karadeniz ise, 20 Aralık 2012'de dikmiş olduğu ağacını suladı.

Ardından Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal misafirleri ile birlikte kampüs alanını gezerek yapılan çalışmalar hakkında yerinde bilgiler verdi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karabük'te 'Açık Deniz Yapılarına Genel Bir Bakış' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement