Karadeniz Araştırmalar Enstitüsü, Trabzon Sanat Evi ve Tiyatro Zinos, Ttso'yu Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Karadeniz Araştırmalar Enstitüsü, Trabzon Sanat Evi ve Tiyatro Zinos, Ttso'yu Ziyaret Etti

Karadeniz Araştırmalar Enstitüsü, Trabzon Sanat Evi ve Tiyatro Zinos, Ttso\'yu Ziyaret Etti

Karadeniz Araştırma Enstitüsü Vakfı Müdürü Prof.Dr.Kemal Üçüncü, Trabzon Sanat Evi Derneği Başkanı Adnan Taç ve Tiyatro Zinos Kurucusu Hasan Kavzoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu'na ziyaret etti.

05.09.2013 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz Araştırma Enstitüsü Vakfı Müdürü Prof. Dr. Kemal Üçüncü, Trabzon Sanat Evi Derneği Başkanı Adnan Taç ve Tiyatro Zinos Kurucusu Hasan Kavzoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'na ziyaret etti.

Karadeniz Araştırma Enstitüsü Vakfı Müdürü Prof. Dr. Kemal Üçüncü TTSO' ya ziyarette bulunarak Yöresel Eşyaların sergilendiği bir müze önerisine destek talebinde bulundu.

Kültürel değerlere ait olan eserlerin kültür park gibi bir alanda açık hava müzesi olarak sergilenmesi projesini anlatan Prof. Dr. Üçüncü, kültürel nesnelerin tescil edilmesinin dünya çapındaki turların ziyaret listesine girilmesinde önemli rol oynadığını belirterek, bir açık hava müzesinin şehre gelen turistlere şehrin tanıtımı açısından özel bir seçenek olacağını ifade etti.

Şehrin prestiji açısından böyle bir müzenin avantajlı olacağını belirten TTSO Başkanı HacısHacıalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile ortak bir desteğin yürütülebileceğini dile getirerek, yöresel eşyaların sahiplenilmesinin önemli bir konu olduğunu ifade etti.

Trabzon Sanat Evi Derneği Başkanı Adnan Taç, TTSO'ya desteklerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

TTSO'nun Trabzon'da kendini ispat etmiş sanatçılara verdiği desteklerden dolayı teşekkür ziyaretinde bulunan Adnan Taç, Kısa film, karikatür ve fotoğraf gibi bölge sanatçılarına ait eserlerin sergileneceği ve bölge insanının katılım sağlayacağı bir yarışma çerçevesinde bölgede bir sanat festivalinin düzenlenmesi önerisini dile getirdi.

Yapılan çalışmaların şehrin havasını değiştiren nitelikte olduğunu ve kültür sanatın parayla alınamaz nitelikte olduğunu belirten TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, bu tür çalışmalara maddi manevi destek vermenin kendilerine düşen bir görev olduğunu dile getirdi.

Tiyatro Zinos Kurucusu Hasan Kavzoğlu TTSO'dan açtıkları tiyatro kursuna yönelik yardım talebinde bulundu. Amaçlarının Trabzon'a ait köklü sanat kültürüne katkı sağlamak olduğunu belirtti. Tiyatro kursunun eğitim masrafları, pano ve sandalye gibi araç ve gereçleri temin etmeye yönelik destek talebinde bulundu.

Tiyatro eğitiminin halkın davranış şeklini dahi etkiler nitelikte bir öneme sahip olduğunu belirten Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Halk Eğitim Eviyle ortak bir destek önerisinde bulundu. Başkan Hacısalihoğlu Sanat Kültürümüzü tanıtmak ve geliştirmek açısından önemli bir niteliğe sahip olan kursta başarıların devamını dileyerek destek sözü verdi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karadeniz Araştırmalar Enstitüsü, Trabzon Sanat Evi ve Tiyatro Zinos, Ttso'yu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement