Kardeş Okula Kitap Desteği - Son Dakika
Yerel

Kardeş Okula Kitap Desteği

Kardeş Okula Kitap Desteği

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Alpaslan Ortaokulu öğrencilerinin "Alpaslan’dan Fatih’e İki Okul El Ele" sloganıyla başlatmış olduğu uygulama kapsamında Fatih İlkokulu öğrencilerine kitap hediye edildi.

17.12.2015 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Alpaslan Ortaokulu öğrencilerinin "Alpaslan'dan Fatih'e İki Okul El Ele" sloganıyla başlatmış olduğu uygulama kapsamında Fatih İlkokulu öğrencilerine kitap hediye edildi.

Düzenlenen etkinliğe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sadrettin Peker ile Ergezen Anaokulu Müdürü Murat Gencer de katılarak, iki okulun yönetici, öğretmen, öğrenci ve okul aile birliği mensuplarını yalnız bırakmayarak mutluluklarına ortak oldular. Alpaslan Ortaokulu öğrencileri yıl boyunca temin edilen kaynak kitapları aynı mahallede bulunan Fatih İlkokulu öğrencilerine hediye ettiler. Düzenlenen etkinlikle ilgili kısa bir açıklama yapan Alpaslan Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Adnan Nacaroğlu, "Kırklar Mahallesi'ndeki öğrencilerimizin birlikteliği ve mutluluğu bizleri ayrıca mutlu etmekte olup, nesillerimizin başarılı bireyler olması adına yapılan bu çalışmalardan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Alpaslan Ortaokulu Müdürü Ünal Gürbüz ise, okul aile birliği olarak düzenlenen bu projenin ilk etabını tamamlamış olmaktan sevinç duyduklarını belirterek, "Alpaslan'dan Fatih'e İki Okul El Ele sloganıyla başlattığımız bu çalışmanın meyvelerini topladığımız bu etkinlik aslında bütün eğitim öğretim camialarının bir bütün olduğunu ve bu bütünlük içerisinde kardeşlik bağlarımızı geliştirmek için bir fırsat olduğu intibasını çocuklarımıza nakletmenin örneğidir. Öğrencilerimizin akademik başarılarını artırmaya yönelik olarak temin ettiğimiz kaynak kitapları aynı mahallede bulunan Fatih İlkokulu öğrencilerimize hediye ettik. Böylece öğrencilerde fırsat eşitliğinin oluşmasına katkıda bulunmak, komşuluk ilişkilerinin önemini aksettirmeye çalışmak ve çocuklar arasında sevgi, saygı ilişkisini kuvvetlendirmeyi amaçladık. Aynı zamanda Fatih İlkokulu'ndan mezun olan öğrencilerimizin eğitimin temellerini atarken bir nebzede olsa katkıda bulunmak istedik. Yapılan bu etkinlik esnasında birçok değeri çocuklarımızla birlikte paylaşmak ve çocuklarımızın yüzüne yansıyan bu mutluluğu yaşamak yapılan etkinliğin aslında amacına ulaştığının bir göstergesidir. Proje kapsamında yıl boyunca benzer etkinliklerimiz devam edecektir. Bu anlamda katkılarını esirgemeyen Okul Aile Birliği Başkanı Adnan Nacaroğlu ve yönetimdeki arkadaşlarımıza, öğretmen ve öğrencilerimize, bu mutluluğu bizimle paylaşan Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sadrettin Peker ve Ergezen Anaokulu Müdürü Murat Gencer'e teşekkür ederim" dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Sadrettin Peker ise, yapılan bu çalışmaların mutluluk verici olduğunu ifade ederek, "Aslında yapılan bu etkinlik okullarımızda bilinçli ve aydın nesillerin yetişmesi adına öğretmenlerimizin kaliteli çalışmalarından bir örnektir. Yapılan bu çalışmayı yürüten Alpaslan Ortaokulu yönetici ve öğretmenlerini, aile birliği mensupları ile öğrencilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Etkinlik hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kardeş Okula Kitap Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement