Kastamonu Yolları Renkleniyor - Son Dakika
Yerel

Kastamonu Yolları Renkleniyor

Kastamonu Yolları Renkleniyor

Kastamonu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalarda, son yıllarda yaygın olarak kullanılan renkli parke taşı döşeme uygulamalarından sonra renklive desenli asfalt kaplama çalışmaları da hız kazandı.

19.08.2013 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalarda, son yıllarda yaygın olarak kullanılan renkli parke taşı döşeme uygulamalarından sonra renklive desenli asfalt kaplama çalışmaları da hız kazandı.

Özellikle halkın yoğun olduğu yerler, tarihi sokaklarile görsel ve estetik açıdan önemli diğer yerlerde bulunan her türlü yol, kaldırım ve yaya geçitlerinin zemin kaplamasında son yıllarda yoğun şekilde tercih edilen renkli ve desenli asfalt uygulaması Kastamonu'da da yaygınlaşıyor.

Kastamonu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nce 2013 yılı çalışma programı kapsamında yürütülen renkli ve desenli asfalt çalışmaları son hızla devam ederken çalışmaların tarihi sit alanı kapsamında olan yerlerde, bağlı bulunulan Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na onaylatılan projeler kapsamında yürütüldüğü kaydedildi. Bu kapsamda şehrimizin kalbi olarak bilinen Nasrullah Meydanı civarındaki araç ve yaya yollarında sürdürülen renkli ve desenli asfalt uygulaması, geçtiğimiz hafta sonu yürütülen çalışmalarla tamamlanma aşamasına geldi. Fen İşleri ve Kaski Müdürü Tahsin Babaş'ın idare ve denetimi altında yürütülen, tarihi dokuya uygun özellikteki renkli ve desenli asfalt çalışması, başta esnaflar olmak üzere tüm vatandaşlardan olumlu tepkiler alıyor.

RENKLİ VE DESENLİ ASFALT UYGULAMASI YAYGINLAŞIYOR

Dünyada son 30 yılda geliştirilen renkli desenli asfalt veya diğer adıyla dekoratif asfalt teknolojisi Türkiye'de ilk kez 1997 yılında uygulandı. Ancak bu yeni asfalt teknolojisinin Türkiye'de yaygın kullanımı 2008 yılından itibaren hız kazanmaya başladı. Günümüzün teknolojik şartlarına uyarak araştırma ve geliştirmeye önem veren Kastamonu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, son yıllarda üretim ve uygulamaya geçirilen renkli desenli asfalt çalışmasını Kastamonu'da ilk kez geçtiğimiz yıl hayata geçirerek 12 bin metrekare civarında alanı renkli desenli asfaltla kapladı. Uygulamanın başarıya ulaşması dolayısıyla Fen İşleri Müdürlüğü'nce 2013 yılı programında 20 bin metrekare alanın renkli desenli asfaltla kaplanması planlandı.

2013 yılı çalışma programı çerçevesinde tarihi eserlerin yoğun olduğu meydan ve sokakları renkli ve desenli asfaltla buluşturmayı planlayan Fen İşleri Müdürlüğü çalışmalarını aralıksız sürdürürken Belediye Caddesi ve Adalet Caddesi gibi önemli caddelerin bulunduğu Nasrullah Meydanı bölgesindeki çalışmaların tamamlandığı ve çalışmaların önce Cumhuriyet Meydanı civarındaki yollarda, daha sonra da çeşitli tarihi eserlerin ve camilerin çevrelerinde devam ettirileceği öğrenildi.

BELEDİYE, KENDİ ASFALTINI ÜRETİYOR

Kastamonu Belediyesi Fen İşleri ve Kaski Müdürü Tahsin Babaş, belediyenin kurduğu Asfalt Plentinin 2010 yılının başlarında faaliyete geçtiğini ve o tarihten bu yana belediyenin kendi asfalt malzemesini üretip kullandığını belirtti. 2010 ile 2013 yılı arasındaki 3 yıllık sürede şehir içi yollarda 700 bin metrekarenin üzerinde bir alanı asfaltla kapladıklarını söyleyen Babaş, bu yıl yürütülen çalışmalarda da bugüne kadar 100 bin metrekare alanın asfalt kaplamasını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Renkli ve desenli asfalt uygulamalarında da yine belediyeye ait Asfalt Plent Tesisinde ürettikleri Tip 0-5 denilen özel asfalt karışımı kullandıklarını söyleyen Fen İşleri ve Kaski Müdürü Babaş, çalışmaların mevsim şartlarına bağlı olarak devam edeceğini belirtti. Babaş, ayrıca asfaltın dünyanın bilinen en dayanıklı zemin malzemelerinden biri olduğunu belirterek, renkli ve desenli asfalt uygulamasının dayanıklılık, çevre temizliği, ortama uyum, mimari ve dekoratif açıdan diğer malzemelerin çok ilerisinde olduğunu kaydetti. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kastamonu Yolları Renkleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement