Kayırlı Köprüsüne Onay - Son Dakika
Yerel

Kayırlı Köprüsüne Onay

Kayırlı Köprüsüne Onay

2008 yılında mermer yüklü bir kamyonun geçtiği sırada yıkılan ve tekrar ayağa kaldırılamaması nedeniyle çevre sakinlerinin tepkisine neden olan Kayırlı Çayı üzerindeki tarihi köprünün onarımının Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu...

22.07.2013 12:52

2008 yılında mermer yüklü bir kamyonun geçtiği sırada yıkılan ve tekrar ayağa kaldırılamaması nedeniyle çevre sakinlerinin tepkisine neden olan Kayırlı Çayı üzerindeki tarihi köprünün onarımının Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu tarafından uygun bulunduğu öğrenildi.

1919 yılında İtalyanlar tarafından kaynaksız olarak maddenin genleşmesine karşı raylı sistem üzerine inşa edilen ve 2008 yılında yıkılan tarihi Kayırlı Köprüsü'nün tekrar ayağa kaldırılması amacıyla bir takım çalışmalar yürütüldüğü öğrenildi.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun tarihi Kayırlı Köprüsü'nün onarımı için olumlu görüş bildirdiği öğrenilirken, kurul tarafından Yatağan Belediyesi'ne gönderilen ilgili yazıda; "Muğla İli Yatağan İlçesi'ndeki tarihi Demir Köprüye ait restorasyon uygulama projelerinin (Röleve, hasar analizi, restitüsyon, restorasyon projeleri, müdahale paftaları) Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun 05.11.1999 gün ve 660 sayılı ilke kararı doğrultusunda yapılan değerlendirilmesi sonucunda; uygun bulunduğuna, uygulamanın proje müellifi denetimi ve sorumluluğunda yapılmasına, uygulama sonucunu gösteren fotoğraf ve teknik raporun Kurulumuza iletilip uygun görüş alınmadan söz konusu yapıya kullanma izni verilmemesine karar verildi" ifadeleri dikkat çekti.

Ayrıca, Yatağan Belediyesi'nin de tarihi Kayırlı Köprüsü'nün onarımı için ilgili mercilerle gerekli yazışmaları yürüttüğü öğrenildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayırlı Köprüsüne Onay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement