Kaymakamlık Yoksullara Yardım Eli Uzattı - Son Dakika
Yerel

Kaymakamlık Yoksullara Yardım Eli Uzattı

Kaymakamlık Yoksullara Yardım Eli Uzattı

Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerde fakir yardıma muhtaç hak sahibi ailelere konut yaptırıyor.

10.07.2012 14:40

Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerde fakir yardıma muhtaç hak sahibi ailelere konut yaptırıyor.

Araban Kaymakamlığı ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerde fakir, yardıma muhtaçlara ev yaptırıyor. Özellikle evleri çökme tehlikesi veya hiç evi olmayan tapu kaydı kendi üzerine olan ailelere konut yaptırılıyor.

Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca, yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında fakir ve yardıma muhtaç hak sahibi ailelere yaptırılan konutun 6'sı bitirilmek üzere. 9'unun inşaatına da başlanacak. Konutların yapımı ile mağdur olan vatandaşların mağduriyeti büyük ölçüde giderilmiştir.

Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kendisine konut yaptığını belirten 58 yaşındaki Muzaffer Uluçay, "58 yaşındayım, eşim ve bir kızımla yaşıyorum, Gaziantep'te inşaatlara çalışarak ailemin geçimini sağlıyordum. Geçirdiğim akciğer rahatsızlığım nedeniyle ameliyat oldum. Ameliyat olduktan sonra sağlığım bozulduğu için çalışamaz hale geldim. Doğup büyüdüğüm Köklüce köyündeki akraba, eş dost ve arkadaşlarım köye göç etmemi istedi. Bende köyüme döndüm. Burada oturduğum kerpiç damı çöktü. Araban Kaymakamı Emre Nebioğlu'nu ziyaret edip konut yardımı istedim. Bir süre sonra çöken evimin yerine, yeni bir ev yaptılar. Şimdi evim tamamlanmak üzere kısa bir süre sonra ailem ile birlikte yeni evimde temiz ortamda yaşamaya devam edeceğiz. Araban Kaymakamı Emre Nebioğlu bana yardım yapmasaydı ailemle birlikte bu yaşta hasta halimle sokakta kalırdım. Allah Kaymakam beyden razı olsun" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakamlık Yoksullara Yardım Eli Uzattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement