Kayseri Şeker Fabrikası'nden Öğrencilere Burs - Son Dakika
Yerel

Kayseri Şeker Fabrikası'nden Öğrencilere Burs

Kayseri Şeker Fabrikası\'nden Öğrencilere Burs

Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, fabrikanın vakıf aracılığıyla 295 öğrenciye burs verdiğini söyledi.

31.01.2014 14:45  Güncelleme: 16:06

Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kayseri Şeker Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın düzenlediği gençlik buluşması etkinliğinde yaptığı konuşmada, vakfın çiftçi ve fabrikada çalışanları ile ihtiyaç sahipleri, şehit ve gazi çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak amacıyla kurulduğunu belirtti.

Bu eğitim öğretim yılında yaklaşık bin 400 öğrencinin vakfa burs için müracaat ettiğini ifade eden Benli, yapılan değerlendirme sonucunda 295 öğrenciye burs verildiğini, şehit ve gazi yakınları ile ihtiyaç sahipleri, çiftçi ve mensup çocuklarına puanlarına göre katkıda bulunulduğunu dile getirdi.

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Akdeniz de, gençlik yıllarında burs imkanının sınırlı olduğunu vurgulayarak, bugünlerde sağlanan bu imkanların kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Akdeniz, "Bizler 1960'lı 70'li dönemlerin kuşağıyız. Bugün 60 yaşındayım. Bizlerin zamanında bu tür burslar, vakıflar pek yoktu. Olanların imkanlarından faydalanmakta çok zordu. Sizlere katkı sağlamak, eğitiminizi daha rahat bir şekilde devam ettirebilmeniz için açılan bu tür vakıfların, sunulan bu imkanların kıymetini çok iyi bilelim istiyorum." dedi.

Fabrikanın çalışmaları hakkında da bilgi veren Benli,  310 bin ton şeker üreten şirketin Türkiye'nin şeker ihtiyacının yüzde 15'ini karşıladığını ifade etti.

Etkinliğe, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, vakfın ve fabrikanın yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri Şeker Fabrikası'nden Öğrencilere Burs - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement