Kazan'da İlköğretim Okulunda Sivil Savunma Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Kazan'da İlköğretim Okulunda Sivil Savunma Tatbikatı

Atatürk İlköğretim Okulu'nda sivil savunma tatbikatı yapıldı.

09.01.2012 11:40

Atatürk İlköğretim Okulu'nda sivil savunma tatbikatı yapıldı.

Öğrencilerin de katıldığı tatbikatta, okul tahliyesi, depremden yaralı kurtarma ve yangın söndürme eğitimleri uygulamalı olarak verildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı ekipler, deprem sonrası kurtarma çalışmalarını anlatan kısa bir gösteri yaptı. 22 kişiden oluşan ekip önce okulun 4. katındaki temsili yaralıları kurtarmak için binaya tırmanarak, burada yaralı ve mahsur kalan öğrencileri halat yardımıyla yere indirdi.

Okul binası ve bahçesinde yapılan tatbikatta Sivil Savunma Arama ve Kurtarma görevlileri yangın ve depremlerde ilk müdahale, alınacak önlemler ve korunma yolları hakkında öğrencilere bilgiler de verdi.

Sivil Savunma Uzmanı ve Arama Kurtarma Birim Amiri Türkmen Öztürk, 2011-2012 eğitim-öğretim yılının ilk tatbikatını Kazan Atatürk İlköğretim Okulunda yaptıklarını hatırlatarak, özellikle deprem ve yangınlardan korunma yolları ve alınacak tedbirler konusunda bilgi verdi.

Deprem anında yapılacakları öğrencilere uygulamalı olarak anlatan Öztürk, depremin, kar ve yağmur gibi bir doğa olayı olduğunu ve insana zarar verenin deprem değil binalar olduğunu belirterek, "Sizler de büyüyüp mühendis, mimar olduğunuzda sağlam binalar yapın ki insanlar sağlam binalarda otursun" dedi.

Yangın tüplerinin kullanılması hakkında da bilgiler veren Öztürk, yangına müdahalede ilk anların çok önemli olduğunu ve yangının söndürülürken rüzgarın etkisini arkaya almak gerektiğini söyledi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kazan'da İlköğretim Okulunda Sivil Savunma Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement