Kbü Rektörü Uysal Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kbü Rektörü Uysal Açıklaması

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof.Dr.Burhanettin Uysal, "Karabük'te vatandaş-devlet iş birliğinin en büyük göstergesi üniversitemizdir" dedi.

14.02.2012 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, "Karabük'te vatandaş-devlet iş birliğinin en büyük göstergesi üniversitemizdir" dedi.

Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007 yılında KBÜ'ünün kurulduğunu ve hızlı bir şekilde emeklediğini, yürüdüğünü ve koşmaya başladığını söyledi.

Çağın gerektirdiği yeni alanlara yönelerek ve yeni kulvarlar açarak büyüdüklerini ve hiçbir yerde olmayan bölümleri açtıklarını anlatan Uysal, şunları kaydetti:

"Üniversitemizde yabancı dile çok önem veriyoruz. Bu bizim dünyayla entegre olmamızı sağlıyor. 21 Avrupa üniversitesinden üniversitemizde öğrenci ve öğretim üyesi bulabilirsiniz. Bizim raylı sistemler konusunda en iyi mühendisi yetirme gibi bir iddiamız var. Biz bölgemizdeki dinamiklerle kalkınabiliriz. Bu bağlamda Demir Çelik Enstitüsü 3 Nisan'da açılacak. Bu enstitü de ülkemizde bir ilktir. Bizim en büyük destekçimiz bu kadar kısa sürede bu derece büyümemize katkı sağlayan Karabüklülerdir. Karabük'te vatandaş-devlet iş birliğinin en büyük göstergesi üniversitemizdir. Biz de eğitim alan bu gençlerimiz ülkemizin geleceğine yön verecek."

- KARABÜK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kbü Rektörü Uysal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement