Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiyesinden Okullarda Deprem Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiyesinden Okullarda Deprem Tatbikatı

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiyesinden Okullarda Deprem Tatbikatı

Zonguldak'ın Kdz.Ereğli ilçesi Belediye İtfaiye Müdürlüğü tarafından Sivil Savunma Haftası ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kdz.

05.03.2013 17:08

Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesi Belediye İtfaiye Müdürlüğü tarafından Sivil Savunma Haftası ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kdz. Ereğli Anadolu Lisesinde deprem ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Sivil Savunma Haftası ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kdz. Ereğli Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen

deprem ve kurtarma tatbikatı nefesleri kesti..

İtfaiye ekipleri olası bir depremde okul içersinde bulanan öğrencileri sırasıyla sınıflarından itfaiye merdiveni ve hava yastığı yardımı ile atlayarak tahliye ederken, itfaiye ekipleri ile yaralıların okulun camından ip yardımıyla inmesi tatbikatı izleyen öğrencilerden büyük alkış aldı.

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş'in

bizzat yönettiği tatbikatta öğrencilere deprem anında ne yapmaları gerektiğini konusunda aydınlatıcı ve uygulamalı eğitim verilirken, yapılan tatbikatın gerçeğini aratmaması adete nefesleri kesti.

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali

Ateş, hafta boyunca çeşitli okullarda da tatbikat yapacaklarını belirterek, "Tüm öğrencilerimizi yapılacak olan tatbikatları iyi izlemelerini ve ciddiye almalarını istiyoruz. Amacımız deprem ülkesi olduğumuz için bölgemizde bu bilinci aşılamak. Yaptığımız her tatbikat büyük ilgi görüyor. Yetişen İtfaiye ekiplerimizde bu tatbikatlarda hünerlerini ortaya koyuyorlar" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiyesinden Okullarda Deprem Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement