Kelebek Gözlemcisi Yalçın'dan Vali Yavuz'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kelebek Gözlemcisi Yalçın'dan Vali Yavuz'a Ziyaret

Kelebek Gözlemcisi Yalçın\'dan Vali Yavuz\'a Ziyaret

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane’nin 213 kelebek türü ile Türkiye’nin en zengin ili olduğunu tespit eden öğretmen ve kelebek gözlemcisi Vehbi Yalçın’ı makamında kabul etti.

15.07.2014 10:28

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane'nin 213 kelebek türü ile Türkiye'nin en zengin ili olduğunu tespit eden öğretmen ve kelebek gözlemcisi Vehbi Yalçın'ı makamında kabul etti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Emel Mazlum'un da hazır bulunduğu ziyarette Vali Yavuz, Yalçın'dan kelebekler ve yaptığı çalışmalarla ilgili çeşitli bilgiler aldı.

Yalçın'ın yaptığı çalışmalar sonucunda Gümüşhane'nin 213 kelebek türü ile Türkiye'nin en fazla kelebek çeşitliliğine sahip ili olmasının gurur verici olduğunu belirten Vali Yavuz, Yalçın'a çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Yalçın'ın öğretmen olmasının da etkisiyle boş durmadığını, sürekli üretmek için yeni arayışlar içerisinde olduğunu belirten Vali Yavuz, kelebek gözlemciliğinin zor ve meşakkatli bir iş olmasının yanında özel ihtisas gerektiren bir iş olduğunu kaydetti.

Gümüşhane'nin var olan zengin kelebek çeşitliliğinin yanında bu kadar çeşit varlığının nedenlerinin de uzmanlar tarafından araştırılması ve mutlak suretle korunması gerektiğini belirten Vali Yavuz, var olan bu zenginliğin ülke ve dünya gündemine taşınması gerektiğini söyledi.

Vali Yavuz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğü tarafından Gümüşhane'nin biyolojik çeşitlilik tespiti ihalesinin de en kısa zamanda yapılacağını sözlerine ekledi.

Gümüşhane'de 7 yıldan beri kelebek gözlemciliği yapan Vehbi Yalçın ise ellerindeki son bilimsel verilere göre Türkiye'de kelebek çeşitliliği açısından en zengin ilin 213 bilinen tür ile Gümüşhane olduğunu, Gümüşhane'nin ayrıca bu sayı ile dünyadaki 12 ülkeden daha fazla kelebek türüne sahip olduğunu söyledi.

Yalçın, fotoğraf çekerken başladığı bu çalışmayla Gümüşhane'de ki tür sayısının bilinenden çok daha fazla olduğunu söyledi. Okumayı ve araştırmayı çok sevdiğini dile getiren Yalçın, bugüne kadar kelebeklerle ilgili profesörler başta olmak üzere çok sayıda bilim adamı ve araştırmacıyı Gümüşhane'de ağırladığını belirterek, "Bu çalışma hobiyi geçerek hastalık seviyesine döndü artık. Bu konuyla ilgili yapılabilecek bir şey varsa şehrime, bölgeme ve ülkeme hizmet adına her türlü katkıyı sağlarım." ifadelerini kullandı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kelebek Gözlemcisi Yalçın'dan Vali Yavuz'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement