Kırıkkale'de Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemleri - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kırıkkale'de Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemleri

21.06.2013 12:25

İl sınırlarında faaliyet gösteren 644 işletmeye kayıt belgesi ve 2 işletmeye onay belgesi verildi

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, il sınırlarıda faaliyette bulunan ve şartları uygun görülen 644 işletmeye kayıt belgesi ve 2  işletmeye onay belgesi verildiğini belirtti.

Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada, 15 işletmenin de onay verme işlemlerinin devam ettiğini ifade ederek, kayıt veya onay kapsamında olup il veya ilçe müdürlüklerine başvuran işletmelerin müracaat esnasında beyan etmeleri zorunlu olan belgeler bulunduğunu aktardı.

Yönetmelikte yapılan değişiklik gereği kayıt kapsamındaki depo, perakende ve toplu tüketim işletmelerinden artık sadece dilekçe ve yönetmelik ekinde yer alan beyannamelerin isteneceğini vurgulayan Kırbaş, şunları kaydetti:

"Bu durumda işletmelerden İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının sureti, meslek odası bulunan meslek mensupları için odadan alınmış belge, meslek odası bulunmayan meslek mensupları için gıda işletmecisiyle yapacağı sözleşme artık istenmeyecektir. Aynı şekilde kayıt kapsamında bulunan gıda üretim işletmelerinden sadece dilekçe ve yönetmelik ekinde yer alan beyanname,  şeker üretimi veya paketlemesi konusunda faaliyet gösteren gıda işletmelerinden Şeker Kurumu'ndan alacağı uygunluk yazısı istenecek. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının veya Deneme İzin Belgesinin sureti, kapasite raporu veya ekspertiz raporu, resmi kurumlarda kurum beyanı, gıda işletmecisinin güncel bilgilerini içeren Ticaret Sicil Gazetesi veya Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi, meslek odası bulunan meslek mensupları için odadan alınmış çalışma belgesi, meslek odası bulunmayan meslek mensupları için gıda işletmecisiyle yapacağı noter onaylı sözleşme artık istenmeyecektir."

Kayıt kapsamındaki işletmecilerin "'İşletme Kayıt Belgesi"' almak için il veya ilçe müdürlüklerine gerekli belgelerle birlikte 31 Aralık 2013 tarihinden önce başvurmaları gerektiğini belirten Kırbaş, aksi takdirde haklarında yasal işlem uygulanacağını sözlerine ekledi. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemleri - Son Dakika


Advertisement