Kırıkkale'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Kırıkkale\'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Kırıkkale'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

07.05.2012 18:08

Kırıkkale'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kırıkkale'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası adliye kavşağında ilköğretim okulu öğrencileri, polis ve zabıta ekiplerinden oluşan kortej yürüyüşü ile başladı. Cumhuriyet Meydanına kadar süren yürüyüş sırasında öğrenciler üzerinde trafik kurallarına uyulması gereken yazılar bulunan pankartlar taşıdı.

Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam eden programa Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Koşan, kamu kurum ve kuruluşlarının birim müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını, trafik kazası mağduru Ali Döğeroğlu yaptı. Konuşmasında trafik kurallarına uyulması gerektiğine vurgu yapan Düğeroğlu, geçirdiği kaza ile hayatının karardığını, trafikte dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Düğeroğlunun konuşmasının ardından ise yılın şoförü seçilen ticari taksi şoförü Mustafa Yenal bir konuşma yaptı. "Müşteri velinimetimdir" diyen Yenal, can güvenliği için trafik kurallarına sonuna kadar uyduğunu ifade etti.

Trafik kazalarının toplumu olumsuz yönde sürekli etkileyen terörden daha fazla can ve mal kaybına neden olan büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal ise ülkemizde karayolu taşımacılığının, taşımacılıkta ilk sırayı almasının trafik kazalarının önemli bir nedeni olduğunu söyledi.

Çok fonksiyonlu radar cihazları ve benzeri teknoloji ile trafik denetimlerinin artacağını söyleyen Kartal, "Karayolu trafik güvenliğinde geleneksel yaklaşımların artık ihtiyacı karşılamadığı, modern yaklaşımın benimsenmesi, kentlerimizin elektronik denetleme sistemleri ile donatılarak algılanan yakalanma riskinin artırılmasının yol kullanıcılarının trafik kurallarına uyma konusunda daha hassas olmalarını sağlayacağı değerlendirilmektedir. Kent güvenliği yönetiminde kullanılan kamera sistemlerinin elektronik denetleme sistemleri, çok fonksiyonlu radar cihazları ve benzeri teknoloji ile sistemler arasında gerekli entegrasyonun yapılması ile trafik denetimlerinin etkinliği artacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından İlköğretim okulları arasında yapılan resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Atatürk İlköğretim Okulundan bir öğrencinin Trafik Andını okumasının ardından sergi gezildi.

Öte yandan Cumhuriyet Meydanına kurulan mini araç parkurunda öğrencilere trafik kuralları konularında uygulamalı eğitim verildi. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement