Kmü'de İnsan Hakları Konferansı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kmü'de İnsan Hakları Konferansı

11.12.2015 11:13

Karaman Valiliği ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) işbirliğinde KMÜ Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu tarafından "İnsan Haklarının Ulusal ve Uluslararası Alanda Korunması" konulu konferans düzenlendi.

Karaman Valiliği ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) işbirliğinde KMÜ Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu tarafından "İnsan Haklarının Ulusal ve Uluslararası Alanda Korunması" konulu konferans düzenlendi.

KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğba Bayraktar, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen konferansta, insan haklarının herkes tarafından kabul gören, değişmez bir tanımının olmadığını söyledi.

Bayraktar, insan haklarının uzun bir süreçten geçerek günümüze geldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"İnsan haklarının ırk, dil, din ayrımı gözetmeksizin kullanılabilmesi, onu diğer haklardan ayıran en temel özelliğidir. Bütün insanların haklar bakımından eşit sayılması ve insanın hakkın sahibi olarak görülmesi çok uzun yıllar almıştır. Halen de gelişmeye devam etmektedir. Kişi, dünyanın neresinde olursa olsun insan haklarından yararlanma hakkına sahiptir. Bu hakların diğer bir özelliği ise birinci muhatabının devlet olmasıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kmü'de İnsan Hakları Konferansı - Son Dakika


Advertisement