Köydes Yatırımları Göz Dolduruyor - Son Dakika
Yerel

Köydes Yatırımları Göz Dolduruyor

Köydes Yatırımları Göz Dolduruyor

2005 yılından bu yana uygulanan KÖYDES (Köye Yönelik Destek Götürme) projesi çalışmaları 8.yılında tekrar başlıyor.

12.04.2012 14:09

2005 yılından bu yana uygulanan KÖYDES (Köye Yönelik Destek Götürme) projesi çalışmaları 8. yılında tekrar başlıyor. Erzurum İl Özel İdaresince her yıl yelpazesi genişletilerek yapılan çalışmalar iki ayrı bütçe ile yürütülüyor. 2011 yılında yapılan çalışmalarda KÖYDES için 55 milyon, İl Özel İdaresi içinde yaklaşık 27 milyonluk bir bütçe ayrılmıştı. 2012 yaz sezonunda ise çalışmaların artırılarak devam ettirilmesi planlanıyor.

KÖYDES; susuz veya suyu yetersiz köy ve bağlılarının sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması ve köy yollarının standartlarının yükseltilmesi, küçük ölçekli sulama projeleri ve ünitelerin atık su tesislerinin yapılması gibi köylerin altyapı problemlerini çözmeye yönelik 2005 yılından bu yana uygulanıyor.

İl Özel İdaresi olarak planlana tüm çalışmaların hepsinin yapıldığını hatta yüzde 25 oranında planların üzerine çıkıldığını söyleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, "Asfalt oranı 2008 yılında 7.6 iken bu gün 19.1 çıktı. 2015 yılına kadar yol ağımızın yüzde 40'ını asfaltlamayı hedefliyoruz" dedi.

KÖYDES projesinde en temel amacın kırsal yerleşim birimlerine sağlıklı içme ve kullanma suyu getirmekle birlikte kullanılmış suların ve diğer atıkların uzaklaştırılması ve çevre kirliliğine sebebiyet vermeyecek çözümler üretilmesi ve tarımsal sulama projelerinin hayata geçirilmesi olduğunu dile getiren Altınok, "KÖYDES de 8. Yıla gelinirken köy alt yapıları standartlarında büyük bir sıçrama yakalanmıştır. Erzurum da çalışma sezonunun kısalığına ve coğrafi olarak çalışma alanlarının çokluğu ve genişliğine rağmen Erzurum İl Özel İdaresi planlan seviyenin üzerine çıkmış bulanmaktadır. Ayrıca İl Özel İdaresi bünyesinde Tarımsal Hizmetler, Yol ve Ulaşım ve İçme Suları Müdürlüklerinde çalışma sezonunun açılmasıyla birlikte faaliyetlerine başladı" diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köydes Yatırımları Göz Dolduruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement