Köylülerin "Baykuş" Sevgisi - Son Dakika
Yerel

Köylülerin "Baykuş" Sevgisi

Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Poyra köyündeki ağaçları mesken tutan baykuşlara vatandaşlar sahip çıkıyor Köy imam hatibi Sağan: "İlk önce büyük bir baykuş gördük. 'Kulakları var' diyerek merak edip bakıyorduk. 3 5 senedir kahvehane ve caminin bahçesinde görüyoruz.

25.04.2014 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BARIŞ EREN - Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Poyra köyündeki ağaçları mesken tutan baykuşlara vatandaşlar sahip çıkıyor.

Köy konağının bahçesindeki ağaçlarda yaşayan baykuşları koruyan vatandaşlar, hayvan sevgisi konusunda örnek bir davranış sergiliyor.

Köy Camisi'nin imam hatibi Hasan Hüseyin Sağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar önce köyde uzun kulaklı bir baykuş gördüklerini ve zaman geçtikçe baykuşların çoğaldığını bildirdi.

Baykuşlarla ilgili anılarını anlatan Sağan, şöyle konuştu:

"İlk önce büyük bir baykuş gördük. 'Kulakları var' diyerek merak edip bakıyorduk. 3-5 senedir kahvehane ve caminin bahçesinde görüyoruz. Daha sonra bunlar çoğalmaya başladı. İlk önce çift oldular daha sonra yavrularını görmeye başladık. Bir baykuş çiftinin 3 yavrusu var. Bu yavruları uçmak isterken yere düştüğünde 'hayvanlara yem olmasın' diye alıp ağaca bırakıyoruz, onları kendi çapımızda korumaya çalışıyoruz. Bize de biraz alıştılarki fazlaca haşir neşir oluyorlar. Baykuşlar güzel canlılar, onları seviyoruz ve sayısının artmasını istiyoruz."

Hz. Muhammed'in, "Yeryüzündekilere merhamet ediniz ki, gökyüzündekiler de size merhamet etsin" sözünü hatırlatan Sağan, "Onun için biz canlılara merhamet etmeye, iyi geçinmeye çalışıyoruz. Onlarda bu memleketin birer parçası. Hayvan da olsalar insanların bunlarla iyi geçinmesi gerekiyor" dedi.

-"Bütün hayvanlar uğurludur, güzeldir"

Baykuşların uğursuz hayvanlar olduğu yönündeki düşüncelerin "hurafe" olduğuna dikkati çeken Sağan, "Bütün hayvanlar uğurludur, güzeldir. Baktığımızda doğa bunlarla dengeleniyor ve her türlü hayvanın doğada yaşaması gerektiğine, kurdundan kuşuna, havada uçandan yerdeki gezene, denizde yaşayanına kadar birlikte yaşamamızın şart olduğuna inanıyoruz. Bizim inancımız bu. Yoksa bu hayvan uğursuz değildir" ifadelerinde bulundu. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köylülerin 'Baykuş' Sevgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement