Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, ilçenin kanalizasyon şebekesinin yenilendiğini belirterek, "İlçemizin 100 yıllık ihtiyacını karşılayacak altyapı çalışmasını yapıyoruz" dedi.
Eren, ilçede yapımı devam eden altyapı çalışmalarını inceledi. Koyulhisar'ın kanalizasyon şebekesinin 40-50 yıl önce değiştirildiğini ifade eden Eren, bu nedenle kanalizasyon şebekesinde sık sık arızalar meydana geldiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Meydana gelen arızaları tamir etmek hem zahmetli hem de masraflı oluyordu. Bu yüzden ilçemizdeki altyapıyı değiştirmeye karar verdik. İşçiliğini belediye imkanlarımızı kullanarak yapıyoruz. Mahallelerimizin büyük bir çoğununda alt yapıyı daha önce koriger boru döşeyerek değiştirmiştik. Çarşı içerisindeki kanalizasyon şebekesinde büz kullanılmış ve çapı dar olduğu için yeterli gelmiyordu. Şimdi daha büyük olan 400'lük koriger boru kullanıyoruz.
- SİVAS
Son Dakika › Yerel › Koyulhisar'da Altyapı Çalışmaları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.