Koyulhisar'daki Güzel Köyüm Projesi - Son Dakika
Yerel

Koyulhisar'daki Güzel Köyüm Projesi

Koyulhisar ilçesinde başlatılan Güzel Köyüm Projesi kapsamında devlet-vatandaş işbirliği ile 4 köye kilit parke taşı döşenerek köy içi çevre düzenleme çalışması yapıldığı bildirildi.

03.01.2012 11:00

Koyulhisar ilçesinde başlatılan Güzel Köyüm Projesi kapsamında devlet-vatandaş işbirliği ile 4 köye kilit parke taşı döşenerek köy içi çevre düzenleme çalışması yapıldığı bildirildi.

Koyulhisar Kaymakamı İsmail Sündük, başlattıkları proje sayesinde köylerdeki yaşam standardını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Güzel Köyüm Projesi sayesinde 2011 yılı içerisinde 4 köye kilit parke taşı döşenerek köy içi çevre düzenleme çalışması yapıldığını ifade eden Sündük, şunları kaydetti:

"2011 yılında Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından kilit parke taşı alımı yapılarak, devlet-vatandaş işbirliği ile İkizyaka köyünde köy içi çevre düzenleme çalışmaları yapıldı. Yaklaşık 70 bin TL'si Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından karşılanan projenin 25 bin TL'lik işçilik gideri ise köylü vatandaşlarımız tarafından karşılanmıştır. Kızılelma Köyümüzde ise köy içi çevre düzenleme çalışmaları kapsamında 100 bin TL tutarında 6 bin 550 metrekare kilit parke taşı ve bin 200 metre bordür taşı döşenmiştir.

Kalebaşı köyümüz için köy içi çevre düzenleme çalışmaları kapsamında 5 bin 500 metrekare kilit parke taşı ve bin metre bordür taşı döşenmiştir. Yaklaşık 100 bin TL maliyetli proje bedelinin tamamını hayırseverler karşılamıştır. Boyalı köyümüz için KÖYDES bütçesinden 5 bin metrekare kilit parke taşı alımı yapılarak devlet vatandaş işbirliği ile köy içi çevre düzenleme çalışmaları yapılmıştır."

Sündük, köylü vatandaşların bu tür projelere önem vermesi sayesinde köylerdeki birçok sorunun devlet-vatandaş işbirliği ile çözüldüğünü söyleyerek,

"Başlattığımız Güzel Köyüm Projesi'ni bu yılda sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu sayede köylerimizdeki sorunları da bir bir ortadan kaldırıyoruz. Projemize destek olan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Koyulhisar'daki Güzel Köyüm Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement