Kozan'da "Asansörlerin Denetimi" Paneli - Son Dakika
Yerel

Kozan'da "Asansörlerin Denetimi" Paneli

Kozan\'da "Asansörlerin Denetimi" Paneli

Kozan Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesince, binalardaki asansörlerin denetimiyle ilgili yapılması gerekenlerin ele alındığı panel düzenlendi.

14.12.2013 16:40

Kozan Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesince, binalardaki asansörlerin denetimiyle ilgili yapılması gerekenlerin ele alındığı panel düzenlendi.

Belediye Sineması'nda düzenlenen panelde konuşan Belediye Başkanı Kazım Özgan, bina yöneticileri ile asansör bakım ve tamir servislerinde görevli çalışanların katıldığı toplantıyı, binalardaki asansörlerin insanların can ve mal güvenlikleri açısından önemli olduğuna dikkat çekmek ve standart dışı olduğu belirlenen asansörlerin denetimlerinin tamamlanarak yönetmeliklere uygun şekle getirilerek güvenle kullanılabilir duruma getirilmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Daha sonra, Makine Mühendisleri Odası Adana Şube Sekreteri Hasan Emir Kavi ile odada görevli makine mühendisleri Uğur Şen, Kerem Şahin, Ersin Doğan, Erdal Sözen ve Kozan Belediyesi'nde görevli makine mühendisi Adnan Kızıl katılımcıları bilgilendirdi.

Türkiye'deki asansörlerin ancak yüzde 10'unun standarlara uygun olduğunu ifade eden konuşmacılar, yapılan denetimlerde sorunlu olduğu belirlenen asansörlerin uzmanlarca etiketlenerek ayrıca düzenlenen bir raporun bina yöneticilerine bildirildiğini, bir sonraki kontrolde eksikleri giderilmeyen asansörlerin can güvenliği sebebiyle mühürleneceğini belirtti.

Panelistler, apartman yöneticilerinin konuya ilişkin sorularını da cevaplandırıldı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kozan'da 'Asansörlerin Denetimi' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement