Kozan'da Hayvan Barınağı Yapımı - Son Dakika
Yerel

Kozan'da Hayvan Barınağı Yapımı

Kozan'da, belediyece yaptırılan hayvan barınağı inşaatının 2 hafta içinde tamamlanmasının öngörüldüğü bildirildi.

03.01.2012 19:40

Kozan'da, belediyece yaptırılan hayvan barınağı inşaatının 2 hafta içinde tamamlanmasının öngörüldüğü bildirildi.

Belediye Veterineri Rıfat Gültekin, yaptığı açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü'nce ihale edilerek, Varsaklar Mahallesindeki 2 bin metrakarelik alanda yapımına başlanan hayvan barınağı inşaatının sürdürüldüğünü, büyük bölümü tamamlanan barınağın 2 hafta içinde bitirileceğini belirtti.

Gültekin, barınağın hizmete başlaması ile sokaklardaki özürlü ve bakıma muhtaç hayvanların bakımlarını üstlenileceğini, sağlıklı hayvanların ise kısırlaştırma, aşılama, küpeleme ve kayıt altına alınma işlemlerinin ardından birkaç gün gözetim altında tutulduktan sonra yeniden doğaya bırakılacağını ifade etti.

Barınağın tamamlanması ile birlikte hayvanseverlerin müracaatlarını tamamladıktan sonra barınaktan hayvan alabileceklerini belirten Gültekin şunları kaydetti: "Hayvanseverler, evlerinde kedi veya köpek bakmak isterlerse barınağımıza başvurarak sağlıklı ve kontrolden geçmiş hayvanlardan alabilirler. Sağlıklı hayvan varlığının kontrolüne katkı sağlamaları bakımından duyarlılıklarını bekliyoruz. Ayrıca buradaki hayvanların gıda ihtiyaçları belediyemiz tarafından karşılanacak. Ancak öngörülenden daha fazla hayvan misafir edilmesi halinde belediyemizin yükünün hafifletilmesi adına hayvanların beslenmesine vatandaşlarımızda çeşitli şekillerde katkı sağlayabilir."

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kozan'da Hayvan Barınağı Yapımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement