Kulu'da Fırtına Hasar Tespiti Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kulu'da Fırtına Hasar Tespiti Yapıldı

Kulu ve çevresinde fırtınanın yol açtığı afetin hasar tespit çalışmalarının bitirildiği belirtildi.

28.04.2012 13:33

Kulu ve çevresinde fırtınanın yol açtığı afetin hasar tespit çalışmalarının bitirildiği belirtildi.

Kulu Kaymakamı Ayhan Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından il genelinde hasar tespitinin yapılabilmesi için kaymakamlıkça kurulan komisyon tarafından ilçede çalışmaların başladığını belirtti.

Komisyon tarafından ilçede yapılan çalışma neticesinde, hasarların tespit edildiğini ve bu hasarların yaklaşık 106 bin lira olduğunu ifade eden Işık, şunları kaydetti:

"İlçeye bağlı Karapınar Mahallesi'nde bir vatandaşa ait serada 5 bin lira maddi hasar meydana geldi. Kömişini köyünde bir evin çatısı uçarak, evin duvarı yıkılmış olup ev oturulamaz hale gelmiş ve maddi hasarı 30 bin lira olarak tespit edilmiştir. İlçeye bağlı Karacadağ beldesinde minarenin üstü ve alemi yıkılmış, maddi hasar bin 500 lira, Tavşançalı beldesinde 2 şerefeli 35 metre yükseklikteki minare yıkılarak 50 bin liralık maddi hasar meydana gelmiştir. İlçede bulunan Özel İdare Lojmanlarında 9 bin lira ve Camikebir Mahallesi'nde bulunan parklarda ise 4 adet kamelya yerinden sökülerek yıkılmış hasarı on bin 500 lira olup toplam maddi hasar 106 bin lira olarak tespit edilmiştir."

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kulu'da Fırtına Hasar Tespiti Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement