"Kunduz Yaylası'nda Otele İhtiyaç Var" - Son Dakika
Yerel

"Kunduz Yaylası'nda Otele İhtiyaç Var"

"Kunduz Yaylası\'nda Otele İhtiyaç Var"

Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Genç, yaz aylarının gelmesiyle turistlerin gelmeye başlayacağını söyledi.

03.06.2014 10:40  Güncelleme: 10:43

Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, yaz aylarının gelmesiyle turistlerin gelmeye başlayacağını belirterek, Kunduz Yaylası'nda bir otele ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yaz turizmi için turistlerin Samsun'da kanyon ve göl ziyaretlerine başladığını belirten Dilek Genç, "Yaz turizmi ile ilgili Samsun için deniz bakımından henüz erken ama diğer dallarımıza baktığımızda yani kanyona, göllerimize ziyaretlerimiz başladı. Yaylalarımız var ama sadece Ladik Akdağ'da otelimiz var. Burayı hem kayak ile ilgili hem de yayla ile ilgili kullanabileceğimiz bir oteldir. Bizim şuanda Kunduz Yaylası'nda bir otele ihtiyacımız var. Diğer taraftan Ayvacık'ta bir otelimiz var. İlçelerdeki turizmi arttırmak için oralara otellerin kurulması gerekiyor. Geriye kalan da bizim tanıtımımız. Tanıtımımıza destek olursak turizmciler gelirler" dedi.

Türkiye'nin her şehrindeki tur firmaların Samsun'u gezdirilmesi gerektiğini ifade eden Genç, "Fuarlara katılıyoruz ama orada Samsun'u tanıtıyor muyuz o biraz düşündürücü. Türkiye için tanıtımdan bahsediyorsak, Samsun'a her şehrin acenteleri getirilip gezdirilebilir. 19 Mayıs kutlamaları için tur firmaları nasıl burayı biliyor ve günübirlik gelip gidiyorlarsa, diğer yönlerimizi de gösterebildiğimizde konaklamalı olarak da geleceklerdir. Karadeniz turu düzenlendiğinde Samsun'da oteller olduğu için artık ve eskisi gibi otel fiyatları çok yüksek olmadığından dolayı turistler gelecektir" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Kunduz Yaylası'nda Otele İhtiyaç Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement