Kurban Bayramı - Son Dakika
Yerel

Kurban Bayramı

Kurban Bayramı

Trabzon Valisi Öz: "Bayramlar, birlik ve birlik ve beraberlik içinde kutlanmasıyla daha anlamlı hale geliyor"

15.10.2013 16:43

Trabzon'da Kurban Bayramı dolayısıyla çeşitli ziyaretler gerçekleştirildi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ve beraberindekiler, Sülüklü Mezarlığı'ndaki şehitliği ziyaret ederek dua etti.

Şehit mezarlarına karanfil bırakan Vali Öz ve beraberindekiler, Hakkari Dağlıca'da 19 Haziran 2010'da meydana gelen karakol saldırısında şehit düşen Ali Yasin Erosmanoğlu'nun mezarını ziyaret ederek ailenin acısını paylaştı. Vali Öz, şehidin babası Ali Sait ve annesi Nurten Erosmanoğlu ile bir süre görüştü.

Vali Öz ve beraberindekiler, daha sonra Fatih Devlet Hastanesine giderek buradaki hastaların bayramını kutladı, "geçmiş olsun" diledi.

Emniyet Müdürlüğüne ziyaret ederek emniyet teşkilatının bayramını kutlayan Vali Öz, bayramların birlik ve beraberlik içinde kutlanmasıyla daha anlamlı hale geldiğini belirterek, "Dolayısıyla bu bayramda biz farklı kurumlarımızı, görev başında olan ilimizin yöneticileriyle beraber ziyaret ediyoruz, onlarla bayramın güzelliklerini paylaşıyoruz. Bayramı vatandaşımızın huzur ve güven içinde geçirmesi ve huzur, güven içinde yolculuk yapması için bayram seyran demeden gece gündüz demeden çalışıyorlar. Bu vesile ile tüm halkımızın bayramını kutluyorum" dedi.

Vali Öz ve beraberindekiler daha sonra İl Jandarma Komutanlığı, Huzurevi ve Sevgi Evlerinde kalan çocukları ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Vali Öz ve eşi Rukiye Öz, huzurevindeki yaşlılara çiçek, sevgi evlerinde kalan çocuklara ise hediyeler verdi.

Sevgi evlerinde çocuklara hitaben konuşan Vali Öz, "Fiziki olarak sizlere daha güzel imkanlar sağlanıyor ancak bundan önemlisi sizlerin birbirinizi sevmenizdir. Öğretmenlerinizin ve ablalarınızla iyi ilişki içinde, ekip olarak yaşamanız önemli. Devlet olarak bu işi gönülden sahiplenmek istiyoruz. Sizlerin mutlu gününüzü paylaşmak üzere buraya geldik. Bizler sizinle birlikte büyük bir aileyiz. Bundan sonraki hayatınıza güzel şekilde hazırlanmanız için hep birlikte çalışacağız" diye konuştu.

Vali Öz, son olarak Trabzon Belediyesinde gerçekleştirilen halkla bayramlaşma törenine katıldı. - Trabzon

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement