Küre'de Yaz Kur'an Kursları, Kapanış Programı ile Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Küre'de Yaz Kur'an Kursları, Kapanış Programı ile Sona Erdi

Küre\'de Yaz Kur\'an Kursları, Kapanış Programı ile Sona Erdi

Küre İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Küre Şubesi tarafından hazırlanan 2015 yılı Yaz Kur’an Kursları, kapanış programı ile son buldu.

22.08.2015 16:45

Küre İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Küre Şubesi tarafından hazırlanan 2015 yılı Yaz Kur'an Kursları, kapanış programı ile son buldu.

Küre Halk Eğitim Merkezi (HEM) Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende, Küre Kaymakamı Nesim Işık, Küre Garnizon Komutanı Şeref Ay,Küre MYO Müdür Yardımcısı Erdem Çakıl, Küre İlçe Müftüsü Ali Çebi,Küre Yazı İşleri Müdürü Said Yıldırım, Küret HEM Müdürü Ahmet Yazgan,İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Bazlamaççı yanı sıra davetli Küreliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, Kuran'ı Kerim Tilaveti, Solo İlahi dinletisi, 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu öğrencilerinin gösterisi, İlçe Müftüsü Ali Çebi'nin değerlendirmesi, Hadis Yarışması, İlçe Kaymakamı Nesim Işık konuşması, şiir dinletisi, koro ve solo olarak Esmaül-Hüsna dinletisi, ilahi dinletisi, tiyatro gösterisi ile devam eden program hediye takdimi ile son buldu.

Küre Müftüsü Ali Çebi kurs ile ilgili yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Yapmış olduğumuz bu programın kendine has özellikleri var. Küre'de 3'ncü yılımı doldurmak üzereyim, Yaz Kur'an Kurslarına Diyanet İşleri Başkanlığımız hassasiyetle üzerinde duruyor, bizim çocuklarımız için ne kadar önemli olduğunu da belirtmek istiyorum, kurslarımıza katılım oldukça fazla bu da bizleri onurlandırıyor. Bu yıl 589 kursiyerimiz kurslarımıza iştirak etti, ayrıca bu öğrencilerin 8 hafta devam eden 4-6 yaş grubu öğrencileri ilk defa kurslarımıza iştirak ediyor, bu kursun açılmasına katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

Cebi, "Kursiyerimizin 4-6 yaş grubuna hitaben arap alfabesi ile tanıştırmak istedik semboller ile dini kavramları tanıştıralım istedik" diyerek sözlerine şöyle devam etti: "3 yaşındaki çocuk dahi cep telefonu kullanıyor, bizler kurslarımızı inşallah bundan sonraki yıllarda da devam ettirmek istiyoruz dedi. Dini eğitimden uzak durmanın bir takım potansiyel suçları da doğurabileceğine dikkat çeken Çebi," Bizim çalışmalarımız da gönül birliğine gönüllük esası vardır " diyerek sözlerini şöyle tamamladı: "Kurslarımız bu noktadan itibaren tüm hızıyla devam edecek,tabii şunu da belirtmek isterim kurslarımızın etkinliklerine sponsor olan firmalarımız var, 8 haftalık süreçte bizleri destekleyenlere şükranlarımı sunarım."

Küre Müftüsü Ali Çebi sonrasında kısa bir konuşma gerçekleştiren Küre Kaymakamı Nesim Işık, "İşte izlediğimiz tiyatro gösterisinde olduğu gibi "Ne ekersen onu biçersin" seçimler bizlerin kendi seçimlerimizdir" dedi.

Yaz Kur'an Kurslarına çocuklarını yollayan aileler de teşekkür eden Işık; "Okulların açılmasının uzatılması bir fırsat önümüzde ki 2 ayın daha bu süreçte değerlendirilmesini istiyorum, herkesin kurslara destek vermesini diliyorum" şeklinde konuştu. 4-6 yaş Kur'an kursları öğrencilerinin 40 civarında olduğuna dikkat çeken Işık, "Bizim görevlerimiz bitmiyor, lise çağımızdaki kurslarımıza çocuklarımızı yollamaya çalışalım, bu bağlamda bu 2 ay boyunca iştirak ederek kursa gelmelerini sağlayan tüm ailelerimize tekrardan teşekkür ediyorum" diye konuştu. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küre'de Yaz Kur'an Kursları, Kapanış Programı ile Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement