Kurtuluş Savaşı'nın Kadın Kahramanlarına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Kurtuluş Savaşı'nın Kadın Kahramanlarına Yoğun İlgi

Kurtuluş Savaşı\'nın Kadın Kahramanlarına Yoğun İlgi

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kadınlar Birliği Mersin Şubesi’nin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ortaklaşa düzenlemiş oldukları tiyatro ve konferansta, Kurtuluş Savaşı’nda cephede canını ortaya koyan kahraman kadınlar anlatıldı.

06.03.2015 16:38

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kadınlar Birliği Mersin Şubesi'nin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ortaklaşa düzenlemiş oldukları tiyatro ve konferansta, Kurtuluş Savaşı'nda cephede canını ortaya koyan kahraman kadınlar anlatıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen programa, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür İşlerinden Sorumlu Başkan Danışmanı Aşkın Günay, Türk Kadınlar Birliği Mersin Şube Başkanı Hülya Yücel, Mersin İl Kültür Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, MHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Semra Tekeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yardımcı Doç. Dr. Birgül Bozkurt'un konuşmacı olarak katıldığı 'Kurtuluş Savaşı'nda Kadınlarımız' konulu konferansta, cephede erkeklerle omuz omuza düşmana karşı savaşan kadınların, cephe gerisinde de çeşitli faaliyetlerle Kurtuluş Savaşı'na verdikleri destek anlatıldı.

Konferansın ardından, 'Arslanköy Çadır Tiyatrosu Kadınlar Topluluğu' tarafından sahnelenen ve Hüseyin Arslanköylü'nün yazıp yönettiği 'Önce Vatan' konulu tiyatroda, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında kadınların rolü anlatıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği tiyatro, izleyenlerden büyük alkış aldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kurtuluş Savaşı'nın Kadın Kahramanlarına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement