Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Açıklandı - Son Dakika
Yerel

Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Açıklandı

Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Açıklandı

Adana'da 2011 Yılı Vergilendirme Dönemi'nde beyanname veren mükellef sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 2.28'lik artış gösterirken, hem beyan edilen, hem de tahakkuk eden vergi oranı yüzde 30 arttı.

21.05.2012 12:53

Adana'da 2011 Yılı Vergilendirme Dönemi'nde beyanname veren mükellef sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 2.28'lik artış gösterirken, hem beyan edilen, hem de tahakkuk eden vergi oranı yüzde 30 arttı. Söz konusu dönemde 'ilk 100 vergi rekortmeni' arasında ilk sıra ise Amylum Nişasta Sanayi aldı.

'2011 Yılı Kurumlar Vergisi Rekortmenleri' açıklandı. Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, makamında düzenlemiş olduğu bilgilendirme toplantısında; 2011 Yılı Hesap Dönemi'nde 2012 yılı Nisan ayında verilen Kurumlar Vergisi Beyannameleri ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunup, beyan edilen ve tahakkuk eden vergi oranlarını açıklayarak, 'Vergi Rekortmenleri'ni de kamuoyu ile paylaştı. 2011 yılında verilen beyanname sayısının 12 bin 307 olduğunu, bunun da geçen yıla göre yüzde 2.28'lik artış gösterdiğini kaydeden Aksoy, beyan edilen vergi oranının yüzde 30'luk artışla bir milyar 293 milyon 958 bin TL'ye, tahakkuk eden verginin de yine yüzde 30 oranında artarak 257 milyon 119 bin 345 TL'ye ulaştığını kaydetti.

"KAYITDIŞILIĞIN ÖNLENMESİ NOKTASINDA ALINAN SONUÇLAR ÖNEMLİ"

Adana'da kayıtdışılığın boyutları da dikkate alındığında gerçekleşen tahakkuk ve tahsilat artışlarında daha üst seviyede olması gerektiğini vurgulayan Aksoy, buna rağmen ortaya çıkan tablonun kayıtdışılığın önlenmesi ve verginin tabana yayılması açısından oldukça önemli olduğunu söyledi. Aksoy, "Kurumlar Vergisi oranlarında sağlanan önemli indirimlere rağmen, bu sonuçların alınması kayıtdışı ile mücadelede önemli bir başarı elde edildiğini ve yapılan çalışmaların olumlu neticelerinin alındığını gösterirken, gelecekte yapılacak çalışmalara da ışık tutacak nitelikte. '2012 Vergilendirme Dönemi'nde de kayıtdışı ekonomi ile mücadele anlamında Vergi Dairesi Müdürlüklerimiz ve Denetim Koordinasyon Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar sürdürülecek" dedi.

"KAYITDIŞI EKONOMİ, VERGİDE ADALETSİZLİĞE YOL AÇIYOR"

Vergide haksız rekabete neden olan kayıtdışılığın önlenmesi ve vergide adaletin sağlanması noktasında çaba sarf ettiklerini anlatan Serdar Aksoy, bu kapsamda da Vergi Dairesi Başkanlığı'nın, etkin ve verimli çalışan mali bir idarenin yanında mükellef memnuniyetini esas alan, vatandaş odaklı bir hizmetin sunulması anlamında önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti. Aksoy, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Kayıtdışılığı önemli ölçüde kavrayabilecek teknolojik altyapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlanırken, vergi oranlarında çok önemli indirimler gerçekleştirildi. Bu nedenle mükelleflerimizin vergiden kaçınma veya vergi kaçırma gerekçeleri büyük ölçüde ortadan kalktı. Adana Vergi Dairesi olarak temel amacımız; haksız rekabete neden olan ve vergide adaletsizliğe yol açan kayıtdışı ekonomi ile mücadele etmek ve kayıtdışı alanları vergilendirmek."

İŞTE 'İLK 10'A GİREN REKORTMENLER

Konuşmaların ardından 'Adana 2011 Yılı Vergilendirme Dönemi'nde ilk 100 giren 'Kurumlar Vergisi Rekortmenleri' kamuoyuna açıklandı. Listenin ilk sırasında ise; 85 milyon 649 bin 555 TL'lik vergi beyanı ve 17 milyon 129 bin 911 TL'lik tahakkuk oranı ile Amylum Nişasta Sanayi ilk sırayı aldı. 74 milyon 114 bin 833 TL'lik vergi beyanı ve 14 milyon 822 bin 966 TL'lik tahakkuk oranı ile Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., 65 milyon 359 bin 906 vergi beyanı ve 13 milyon 71 bin 981 TL'lik tahakkuk oranı ile de Adana Çimento takip etti. BOSSA Ticaret ve Sanayi 7 milyon 860 bin 403 TL'lik vergi tahsilatı ile dördüncü sıradaki yerini alırken, 4 milyon 485 bin 978 TL'lik tahakkuk oranı ile Yapsan Yapı ve İnşaat Sanayi beşinci, 4 milyon 39 bin 155 TL'lik tahakkuk oranı ile Kulak İnşaat altıncı, 3 milyon 931 bin 943 TL'lik tahakkuk oranı ile Özmaya Sanayi yedinci, sekizinci sırada yer alan ve isminin açıklanmasını istemeyen firmadan tahsil edilen vergi miktarının 3 milyon 931 bin 943 TL olduğu ifade edilirken, Oyka Kağıt Ambalaj Sanayi'nin de 3 milyon 369 bin 395 TL'lik tahakkuk oranı ile de dokuzuncu sırada yer aldığı, 10. basamaktaki vergi rekortmeninin de yine isminin açıklanmasını istemediği kaydedildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement