Kütahya Çiftçisinden Domuz Avı - Son Dakika
Yerel

Kütahya Çiftçisinden Domuz Avı

Kütahya Çiftçisinden Domuz Avı

Kütahya’da zirai mücadele amaçlı olarak yapılan domuz sürek avında 14 domuzun vurulduğu bildirildi.

26.02.2015 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da zirai mücadele amaçlı olarak yapılan domuz sürek avında 14 domuzun vurulduğu bildirildi.

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarınca mahallinde yapılan sürvey çalışmaları sonucunda, çiftçilerin ekili arazilerine büyük zararlar veren yaban domuzları Ahmetoluğu, Seydiköy, Akpınar, Porsuk Barajı, Sabuncupınar, Fındık, İncik, Doğuluşah, İnli ve Sökmen köylerinin dağlık ve sarp arazilerindeki ormanlarda barındığı ve popülasyonunun aşırı derecede arttığı tespit edilerek, mevcut domuz popülasyonunun ekonomik zarar eşiğinin altına çekilebilmesi için sürek avı yapılmasına karar verildiği belirtildi.

Ekili tarım alanlarında yaban domuzu zararının en aza indirilebilmesi amacıyla, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonunda, Orman ve Su İşleri Kütahya Şube Müdürlüğü, İl Jandarma Alay Komutanlığı, Kütahya Ziraat Odası Başkanlığı, İlimiz merkez ilçesi Ahmetoluğu, Akpınar, Sabuncupınar, İkizüyük, Sökmen, Alayunt, Doğuluşah ve Uluköy Çiftçileri ile gönüllü olarak ava katılmak isteyen avcıların iştiraki ile sürek avı yapıldı.

Kütahya Zıraat Odası tarafından kumanya dağıtımı yapılan sürek avına 33 kişi sürekçi ve avcılık belgesine sahip çiftçilerden oluşan 14 avcı katıldı. Sürek avında 14 adet yabani domuz vuruldu.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya Çiftçisinden Domuz Avı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement