Kütahya'da 'Eğitim Kongresi' - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da 'Eğitim Kongresi'

Kütahya\'da \'Eğitim Kongresi\'

Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen 'Eğitim Kongresi' başladı.

29.04.2013 12:59

Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen 'Eğitim Kongresi' başladı.

Komite Başkanı Ali Özel ve DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan tarafından yapılan konuşmalardan sonra söz alan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, "Biz velilerimizi de eğitimin içene çekmeye çalışıyoruz. Sadece eğitim sektöründe yaptığımız 1500 adet projemiz var ve hepsini eğitim camiamızla birlikte yapıyoruz. Eğitim her zaman söylediğim gibi benim için olmazsa olmazların en başında geliyor. Çünkü bu bizim hem geleneklerimizde var, hem dünyada var, hemde dinimizde var. Dinimizde nasıl var? Ne diyor bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diyor. Eğitime böyle önem vermişiz. Yine bedir savaşında esir alınan esirlere demişiz ki on tane kişiye okuma yazma öğret seni serbest bırakalım. Atatürk'ün bütün sözlerine bakıyoruz eğitim diyor yani eğitim olmazsa olmazımız. Bunları yaptık ve bu eğitimde devam ederken rektör hocam dedi ki biz sizinle bir protokol yapalım ve size destek olalım. Sağ olsun protokolü yaptık ve şu anda eğitimimizin her alanında diğer dallarda olduğu gibi üniversitemiz işin içerisinde bizahiti yer alıyor ve devam ediyor. Bu çalışmada kendimiz iyi bir örnek seçiyoruz ondan güzel örnekleri alıyoruz. Sonra bir başka iyi örnek seçiyoruz" dedi.

Orgnizasyonu başarılı bulduğunu anlatan Vali Kenan Çiftçi sözlerine şöyle devam etti: "Eğitim olmazsa olmaz dedik ama eğer dünyada ki eğitimi takip edemezsek yenilikleri takip edemezsek ve yenilikleri kendimize uyarlayamazsak eğitimden geri kalırsak ve eğer eğitim yapamazsak ilerleyemeyiz. Hani biz bir dönem şunu diyorduk biz 3 kıtaya hakim olmuş Osmanlı imparatorluğunun çocuklarıyız. Artık bu yeterli değil şimdilik zannediyorum 150 civarında ülkeye ulaştık biz artık dünyanın tüm ülkelerine ulaşıp onlarla entegre olmamız lazım. Ben bu sempozyumda emeği geçen rektör hocama ve diğer hocalarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu sempozyuma 20 farklı ülkeden gelip katkı veren hocalarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. İlimize bölgemize dünyamıza ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum."

Eğitim Kongresi'nin Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Akçay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Eraslan, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, daire müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler ile yabancı konuklar katıldı.

(EFE)

29.04.2013 12: 47: 55

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da 'Eğitim Kongresi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement