Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Erciş'te Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Candan, "Din ve samimiyet" konulu konferans verdi.

19.04.2014 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciş ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Candan, "Din ve samimiyet" konulu konferans verdi.

İlçedeki çok amaçlı salonda verilen konferansın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Ziya Albayrak, alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmeti olduklarını belirterek, düzenledikleri konferansın Hz. Muhammed'i anmaya vesile olmasını diledi.

Daha sonra söz alarak "Din ve samimiyet" konusunda katılımcıları bilgilendiren Candan, Hz. Muhammed'i anmak, anlamak ve onun feyzinden istifade edebilmek için yüzyıllardan beridir Müslümanların çeşitli vesilelerle bir araya geldiklerini anımsattı.

Günümüzde çok yaygın bir yapaylık ve gösteriş hastalığının yaşandığına dikkati çeken Candan, "Zihinlerimiz hakikatten uzaklaştırılmaya çalışılıyor. İşte bu noktada samimi ve içten duruşun, gönülden sevmenin, kalbi bağlılığın önemi ortaya çıkıyor. Samimiyet asıl değerlerimizden biridir" dedi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahilerin okunmasıyla tamamlanan programda katılımcılara gül dağıtıldı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement