Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Pazarcık'ta Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

20.04.2014 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pazarcık ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi

İlçe Müftülüğü tarafından bir düğün salonunda Kur'an tilavetiyle başlayan programda konuşan Kaymakam Mehmet Boztepe, Hazreti Muhammet (SAV)'in alemlere rahmet olarak gönderildiğini ve geçen süre içerisinde tüm dünyaya örnek olduğunu belirtti.

Herkesimin bir samimiyet sınavından geçitiğine işaret eden Boztepe, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliklerinde, bu yıl ele alınan, 'Din ve Samimiyet' konusunu önemsediklerini ifade etti.

İl Müftüsü Muhammet Gevher'de Hz. Peygamberin doğumuyla karanlıktan aydınlığa çıkıldığını ve bunun sevincini yaşadıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Peygamber coşkusu ve onun ehlibeytinin sevgisinin gönüllerde yaşatılması halinde  Ayrılıklar tefrikalar bizi bölemeyecek. O nedenle birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. İslam aleminin iki gününün birbirine eşit olma hastalığı var. İnşallah bundan da kurtulacağız. Peygamber efendimizin kokusunu bir gül gibi hissettiğimiz zaman bizi sevmeyen kimse kalmayacaktır. Din, samimiyet, sevgi, adalet ve güzelliktir. Bu güzelliği Hz. Muhammet ve Kuran'dan alarak yaşamalıyız. İdarecilerin de samimiyeti gerekiyor. Orada idare edenle edilenler arasında samimiyet yoksa idareci iyi hizmet etmediği, adaletli olmadığı müddetçe Cennetin kokusunu alamaz. insanlar arasında sözümüze sadık olursak insanlar arasında adaletli olursak, seversek nefsimizin esiri olmazsak bu samimiyet ömür boyu mutluluğa götürecektir"

İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç ise Peygamberi sevmenin, iman, ibadet, huzur, mutluluk ve cennet olduğunu belirterek, Gerçek mü'min olmanın onu sevmekten ve izinden yürümekten geçtiğini aktardı.

Hz. Peygamber'in doğum yılı nedeniyle tüm dünyada savaşların sona ermesi, barış ve kardeşliğin olmasının dileyen Pazarcık Cemevi Dedesi Üryan Vakkas ise "Bu bağlam da Kutlu Doğum Haftasını kutluyor, saygılar sunuyorum" dedi.

Program Hadis ezberleme, şiir okuma yarışmalarında dereceye girenler ve programa katkı sunanlara plaket verilmesiyle sona erdi.

Programa, Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement