Kütüphaneler Haftası Dolayısıyla Ücretsiz Kitap Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Kütüphaneler Haftası Dolayısıyla Ücretsiz Kitap Dağıttı

"Kütüphaneler Haftası" dolayısıyla çocuklara ve vatandaşlara ücretsiz kitap dağıttı.

31.03.2012 18:00

Şair-Yazar Mehmet Yıldırım Katrancı,

"Kütüphaneler Haftası" dolayısıyla çocuklara ve vatandaşlara ücretsiz kitap dağıttı.

Katrancı, yaptığı açıklamada, Şahinbey ilçesinin köylerini dolaşarak çocuklara son şiir kitabı Bergüzar, köydeki vatandaşlara ise kütüphanesinde bulunan kitapları dağıttığını söyledi.

Kitap hediye ettiği çocuk ve vatandaşlara tavsiyelerde bulunduğunu ifade eden Katrancı, şöyle konuştu:

"Yazar arkadaşlarımdan topladığım ve kütüphanemde bulunan kitapları köydeki okullarda okuyan öğrencilere, sokakta, çeşmede, camide ve köyde gördüğüm vatandaşlara dağıttım. Onlara mutlaka okumaları gerektiğini söyledim. Çünkü 'biz okumazsak cehalet gelir bizim canımızı okur' dedim. Onun için mutlaka okumamız gerektiğini söyledim."

Hafta dolayısıyla 250 kitap dağıttığını ifade eden Katrancı, kitapların arşivinde durmasının bir anlamı olmadığını dile getirdi.

Bu topraklara verilecek en güzel hizmetlerden bir tanesinin okumak olduğunu vurgulayan Katrancı, "Bu toplum bizi yetiştirdi. 'Şairleri haykırmayan bir millet sevenleri toprak olmuş çocuk gibidir' diyor Mehmet Emin Yurdakul. Biz de şu anda haykırmalıyız ki, bizden sonra gelen toplum da haykırsın. Çünkü okuyan toplumlarda bilim ve ilim adamı çıkar" diye konuştu.

Katrancı'nın Gökçe Kumru, Yılanlar Ne Zaman Ağlar (roman), Yaz Yağmurları, Çoban Yıldızı, Bergüzar (şiir), Cezmi ile Hazmi ve Delege Davut (tiyatro) adlı kitapları bulunuyor.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütüphaneler Haftası Dolayısıyla Ücretsiz Kitap Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement