Leyla'nın Evi Urfa'da Sahne Alacak - Son Dakika
Yerel

Leyla'nın Evi Urfa'da Sahne Alacak

Leyla\'nın Evi Urfa\'da Sahne Alacak

Zülfü Livaneli'nin romanından uyarlanan ve Tiyatro Kare'nin sahneye taşıdığı Leyla'nın Evi adlı tiyatro oyunu bu yıl dördüncü sezonuyla sahneleniyor.

31.10.2013 09:37  Güncelleme: 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son yılların en çok seyredilen tiyatro oyunu olan "Leyla'nın Evi" rekor seyirci sayısıyla bir ilki gerçekleştiriyor. İlk defa romandan uyarlanan bir tiyatro oyunu, kitap okuyucu sayısını geçti. 2006 yılında basılan kitap, bugüne kadar 71 baskı ile ortalama 125 bine okuyucuya ulaştı. Dört yıl önce sahneye uyarlanan roman 400 oyunla da 150 bin seyircinin beğenisini kazanmıştı. Başarısını her yıl katlayarak büyüten "Leyla'nın Evi", tiyatromuz için önemli yeri olan Vasfi Rıza Zobu, Afife Jale, Sadri Alışık ödüllerinin de sahibi olmuştu.

OYUNUN KONUSU

Bir yalının el değiştirmesinden yola çıkarak kuşak çatışmalarının anlatıldığı oyun, Bosnalı Yalısı'nın mirasçısı Leyla Hanım'ın yalının yeni sahibi Ömer Cevheroğlu ve karısı Necla tarafından çıkarılmasıyla başlar. Birbirini tanımayan ve tamamen bağımsız karakterdeki üç kişinin hayatının kesişmesiyle gelişen olayların anlatımıyla oyun, kültürel farklılıkların da sentezini yapar.

OYUN 8 KASIMDA URFA'DA SAHNELENECEK

Zülfü Livaneli'nin oyun yazarlığını yaptığı ve yönetmeninin Nedim Saban olduğu tiyatro oyunu 8 Kasım Cumartesi günü saat: 20.00'de Devlet Su İşleri Konferans Salonu'nda tiyatro severler ile buluşacak.

Oyuncu kadrosunun Celile Toyon, Ayça Varlıer, Halim Ercan, Gökçer Genç, Dicle Alkan, Nuri Gökaşan, Ethel Mulinas, Meral Asiltürk, Ergin Kılıkçıer ve İsmail Karaer'den oluştuğu oyun biletleri ise Biletix'den temin edilecek.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Leyla'nın Evi Urfa'da Sahne Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement