Lüleburgaz'da Arı Yetiştiriciliği Kursu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Lüleburgaz'da Arı Yetiştiriciliği Kursu Açıldı

Lüleburgaz\'da Arı Yetiştiriciliği Kursu Açıldı

Lüleburgaz Bal Üreticiler Birliği ile Lüleburgaz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde, Arı Yetiştiriciliği Kursu açıldı.

09.05.2014 09:59  Güncelleme: 10:14

Lüleburgaz Bal Üreticiler Birliği ile Lüleburgaz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde arı yetiştiriciliği kursu açıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Karaman, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kurs öncesinde yaptığı konuşmada, kursun 80 saat süreceğini söyledi.

Lüleburgaz'da arı yetiştiriciliğini geliştirmek istediklerini belirten Karaman, kursa 65 kursiyerin katıldığını söyledi.

Bölgede sağlıklı ve verimli arı yetiştiriciliğinin yanında bal kalitesini de artırmak istediklerini ifade eden Karaman,"Müdürlüğümüz personeli Saim Ergül sizlere bal, koloni bireyleri ve düzeni, mevsimsel bakım, bal üretimi, diğer arı ürünlerinin üretimi, ana arı yetiştiriciliği, ballı bitkiler ve gezginci arıcılık ile arı sağlığı konularında eğitim verecektir" diye konuştu.

Lüleburgaz Bal Üreticileri Birliği Başkanı Gürsel Gündoğ da, bu kurslar sayesinde arı yetiştiriciliğin bölgede daha sağlıklı bir şekilde yapılacağını söyledi.

-"Simitçi Mercan" adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Lüleburgaz'da "Simitçi Mercan" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Aşkiye Neşet Çal Salonu'nda Lüleburgaz 8. Kasım Ortaokulu öğrencilerinin sahnelediği oyun izleyicilerin beğenisini topladı.

Yönetmen Kıvılcım Özeş, oyun sonrası yaptığı konuşmada, oyuna gösterilen ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek oyunculara teşekkür etti.

-Öğrencilerden Lüleburgaz İtfaiye Müdürlüğüne ziyaret

Lüleburgaz Beyaz Zambak Çocuk Evi öğrencileri Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

İtfaiye Müdürü Mustafa Özer, öğrencilere çalıştıkları binayı gezdirerek, araçlar hakkında bilgiler verdi.

Öğrencilere kibrit ve çakmaklardan uzak durmaları tavsiyesinde bulunan Özer, ilçede çıkan yangınlara en kısa sürede müdahale ettiklerini söyledi. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lüleburgaz'da Arı Yetiştiriciliği Kursu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement