Madenlerde Hayat Kurtaracak Robot - Son Dakika
Yerel

Madenlerde Hayat Kurtaracak Robot

Madenlerde Hayat Kurtaracak Robot

Tokat’ın Turhal ilçesinde öğrencilerin yakıt tankları ve maden ocaklarında zararlı gazları tespit edilmesi amacıyla tasarladıkları "Hayat Kurtaran Robot” yarışmada ikinci oldu.

22.05.2014 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Turhal ilçesinde öğrencilerin yakıt tankları ve maden ocaklarında zararlı gazları tespit edilmesi amacıyla tasarladıkları "Hayat Kurtaran Robot" yarışmada ikinci oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 13-15 Mayıs tarihlerinde Eskişehir'de 16 ülkeden 45 üniversite ve 185 ortaöğretim kurumu öğrencilerinin katıldığı 8. Uluslararası Robot Yarışması'nda Turhal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğrencileri ikincilik ödülü aldı. Turhal Kaymakamı Fatih Kadiroğlu, başarılı öğrenciler Talha Bayraktar ve Mustafa Baldiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İsmail Sezer ve Danışman Öğretmenler Seçil Baras, Enver Demirtaş ve Muharrem Kuralay'ı makamında kabul etti. Kaymakam Kadiroğlu, başarılarından dolayı öğrenci ve öğretmenlerini tebrik ederek, "Başarılarının bundan sonra da devamını diliyorum. En yakın zamanda da sizleri ve öğretmenlerinizi ödüllendirmek istiyorum" dedi.

Danışman Öğretmen Seçil Baras, uluslararası yarışmaya 6 kategoride bin 500 öğrenci ve öğretmen bin 25 adet robotla katıldığına dikkat çekerek, "Biz serbest kategoride Hayat Kurtaran Robot (Hayko) ile bu yarışmaya katıldık ve ikinci olduk. Yakıt tankları ve maden ocaklarındaki zararlı gazların önceden tespit edilmesi ve olası faciaların önlenmesi için tasarladığımız bu robot üzerindeki sensör ve kameralar yardımıyla ortam ile ilgili bilgi aktarmakta" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Madenlerde Hayat Kurtaracak Robot - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement