Mahabad Bulvarı'ndaki Kavşakların Peyzaj Çalışması Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Mahabad Bulvarı'ndaki Kavşakların Peyzaj Çalışması Sürüyor

Mahabad Bulvarı\'ndaki Kavşakların Peyzaj Çalışması Sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Selahaddin Eyyubi Kavşağı'na 24 ağaç ve 7600 çalı dikilecek, 50 bin mevsimlik çiçek ekilecek.

05.06.2015 16:29

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bark Bahçeler ve Yeşil Alan Daire Başkanlığı'na bağlı Park Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen peyzaj çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Mahabad Bulvarı üzerinde bulunan 5 kavşak peyzaj projesinin ilki olan Tekel Caddesi ile Mahabad Bulvarı'nın birleştiği 1. kavşak (Tekel kavşağı) ile Diclekent Bulvarı ile Mahabad Bulvarı'nın birleştiği Diclekent Kavşağı'nın peyzaj düzenleme çalışmalarını tamamlandı.

'24 ağaç, 7600 çalı ve 50 bin mevsimlik çiçek kullanılacak'

Çalışmalara ilişkin bilgi veren Park Bahçeler Şube Müdürü Mehmet Kaya, Selahaddin Eyyubi Bulvarı ile Mahabad Bulvarı'nın birleştiği 3. kavşak peyzaj düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Çalışmalarımızda 3. kavşak olan Selahaddin Eyyubi Kavşağı peyzaj projesinin alan büyüklüğü, 8,9 dönüm olup, 3,1 dönüm; çalı, mevsimlik çiçek ve ağaç grubu, geri kalan 5,8 dönüm ise çim alanından oluşuyor. Alanda 24 ağaç, 7600 çalı ve toplam 50 bin mevsimlik çiçek kullanılacak. Haziran sonunda da peyzaj düzenleme çalışmalarımızı tamamlayacağız" dedi.

Öte yandan Mahabad Bulvarı üzerinde bulunan 4. 5. ve 6. kavşaklar, sırasıyla; Fırat Bulvarı ile Mahabad Bulvarı'nın kesiştiği lunapark kavşağı, Musa Anter caddesi ile Mahabad Bulvarı'nın kesiştiği kavşak, Nazım Hikmet ile Mahabad Bulvarı'nın kesiştiği kavşak olup; bu kavşakların peyzaj düzenleme çalışmaları Eylül-Ekim aylarında başlatılacak.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Mahabad Bulvarı'ndaki Kavşakların Peyzaj Çalışması Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement